Articol publicitar

Proiectul ACTIV te trasnformă din şomer în angajat de succes

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul "ACTIV pe Piaţa Muncii:
Abilităţi şi Competenţe Tehnice pentru Integrare şi Valorificare pe Piaţa
Muncii"
Proiectul "ACTIV pe Piaţa Muncii: Abilităţi şi Competenţe Tehnice pentru Integrare şi Valorificare pe Piaţa Muncii"

Universitatea Politehnica din Bucureşti derulează, începând cu luna aprilie 2014, proiectul “ACTIV pe Piaţa Muncii: Abilităţi şi Competenţe Tehnice pentru Integrare şi Valorificare pe Piaţa Muncii”.

Proiectul ACTIV are ca principal obiectiv îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a 1000 de persoane, în special şomeri  de lungă durată - tineri şi femei, prin parcurgerea unor programe integrate de informare şi orientare profesională, de formare profesională (dezvoltarea şi certificarea de abilităţi şi competenţe profesionale cerute în acest moment pe piaţa muncii din România, în domeniul TIC) şi de mediere a muncii.

Proiectul se adresează unui public ţintă alcătuit în principal din persoane tinere aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive la acest moment, propunându-şi să identifice şi să recruteze în special şomeri de lungă durată - tineri şi femei. Oferta de cursuri a fost elaborată în urma unui demers de corelare cu piaţa muncii. Pachetul de cursuri propus în cadrul programului de formare profesională va include cursuri de perfecţionare sau de calificare pentru ocupaţii precum: Grafician calculator, Operator calculator electronic şi reţele, Operator procesare text, imagini, Designer pagini web, Operator introducere, validare şi prelucrare date, Specialist în domeniul proiectării asistate de calculator şi Administrator de reţea de calculatoare.

Proiectul ACTIV este coordonat de Universitatea Politehnica din Bucureşti, în calitate de Lider de parteneriat, alături de cei trei parteneri universitari, Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Universitatea “Petru Maior” din Târgu Mureş, de Compania de consultanţă TIC şi management Pythia International din Bucureşti şi de Institutul pentru Politici Sociale - furnizor de servicii de informare, orientare şi consiliere profesională, precum şi de mediere pe piaţa muncii.

Există un pachet de cursuri disponibil în toate universităţile partenere, dar există şi cursuri care sunt disponibile doar în unele dintre aceste trei universităţi, cursuri solicitate de cerinţele regionale ale pieţei muncii. Pachetul complet de cursuri distribuit pe fiecare centru universitar este publicat pe site-ul www.specialistactiv.ro. Toate cursurile sunt acreditate ANC iar absolvenţii acestor cursuri primesc o diplomă de calificare recunoscută oficial pe piaţa muncii.

La aceste cursuri se pot înscrie persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani,  absolvenţi de studii medii sau superioare, persoane rezidente în România, cu domiciliul într-una dintre regiunile de implementare ale proiectului: Bucureşti-Ilfov, Nord-Est, Centru, Sud-Muntenia, Vest.

Pe perioada efectivă a desfăşurării cursurilor se decontează transportul şi se asigură cazarea (pentru persoanele care vin din afara oraşelor reşedinţe ale partenerilor universitari) şi masa, iar la absolvire, se va acorda fiecărui cursant o subvenţie şi o diplomă de calificare.

 Sunt acordate subvenţii, pentru un număr limitat de locuri, pentru persoanele din grupul ţintă selectate pentru procesul de mediere a muncii.

Promovarea iniţiativelor locale pentru sprijinirea persoanelor aflate în şomaj de lungă durată - în special şomeri tineri şi femei - în vederea integrării/reintegrării pe piaţa muncii se realizează prin organizarea a 4 seminarii regionale, acoperind participanţi din toate cele 5 regiuni geografice vizate de proiect (evenimente dedicate promovării egalităţii de şanse şi serviciilor integrate oferite de proiect pentru grupul ţintă). Se vor prezenta ca exemple de bună practică  metodele de re-inserţie socio-profesională a persoanelor aflate într-o situaţie de vulnerabilitate, cum ar fi şomajul de lungă durată, organizaţiile partenere contribuind astfel în mod activ la reducerea numărului de şomeri. În plus, prin intermediul acestor acţiuni se va promova transferul de experienţă, contribuţia persoanelor în vârstă la dezvoltarea societăţii noastre, formele flexibile de ocupare pe piaţa muncii şi beneficiile angajării femeilor care deţin o serie de abilităţi generatoare de plus valoare organizaţiilor. Prin toate aceste acţiuni vor fi încurajaţi factorii de decizie (la orice nivel) şi părţile implicate să se mobilizeze şi să ia măsuri pentru sprijinirea accesului pe piaţa muncii a femeilor şi pentru favorizarea îmbătrânirii active/întărirea solidarităţii între generaţii.

Persoanele care optează pentru unul dintre aceste cursuri se pot înscrie completând un formular online pe www.specialistactiv.ro, acolo unde vor afla şi informaţiile necesare pentru alcătuirea dosarului de înscriere, dar şi detaliile despre toate cursurile organizate în program.

Pentru toţi cei interesaţi de înscrierea în acest proiect prezentăm detalii suplimentare privind aspecte din derularea proiectului şi pachetul de servicii care este oferit publicului ţintă pe www.specialistactiv.ro

De asemenea, vă informăm că ne puteţi adresa oricând întrebări legate de proiectul “ACTIV pe Piaţa Muncii: Abilităţi şi Competenţe Tehnice pentru Integrare şi Valorificare pe Piaţa Muncii” la adresa oficială de email a proiectului: contact@specialistactiv.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite