PROIECT Se deschide calea finanţării de cabinete private pentru medicii de familie, ca punct de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Senatul a adoptat un proiect legislativ prin care un medic de familie va putea fi titularul unui singur cabinet şi a unui punct secundar de lucru, situat la mai puţin de 15 km distanţă faţă de cabinetul propriu, dacă asigură un program de minim 10 ore pe săptămână.

Potrivit Mediafax, proiectul a fost votat în plen cu 79 de voturi, în unanimitate. 

„Un medic de familie poate fi titularul unui singur cabinet şi a unui punct secundar de lucru.Cabinetele de medicină de familie pot deschide un punct secundar de lucru în altă unitate administrativ teritorială, situată la mai puţin de 15 km faţă de cabinetul propriu, unde nu funcţionează un alt cabinet medical în specialitatea medicină de familie, dacă solicitantul asigură un program fracţionat de minim 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază. În cazul în care sunt mai multe solicitări, prioritate are medicul cu cel mai mic număr de pacienţi pe listă”, prevede modificarea. 

Iniţiatorii propunerii legislative sunt mai multi parlamentari din toate formaţiunile politice. Conform parlamentarilor, medicii din alte specialităţi au deja această oportunitate, de a presta servicii în cabinete private proprii, suplimentar faţă de norma de bază.

„Medicii din alte specialităţi, decât medicina de familie şi cadrele universitare cu jumătate de normă prin integrare clinică, pot adresa servicii în cabinetele private proprii, suplimentar faţă de norma de bază, 3.5 ore pe zi de lucru, confom legislaţiei existente. Prin modificarea legislativă, şi medicilor de familie li s-ar oferi această posibilitate prin act adiţional la contractul existent cu Casele Judeţene de Asigurări de Sănptate, fără să fie necesare alte reglementări administrative suplimentare”, mai notează proiectul de lege.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite