PROIECT 400 de milioane de euro, pentru tratarea apelor uzate din jurul Capitalei. Finanţarea se va face cu fonduri UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiect de 400 milioane euro pentru tratarea apelor uzate din jurul Capitalei    FOTO Adevărul
Proiect de 400 milioane euro pentru tratarea apelor uzate din jurul Capitalei    FOTO Adevărul

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 130 de milioane de euro din Fondul de Coeziune, pentru prima etapă a proiectului de tratare a apelor uzate din jurul Bucureştiului. Potrivit Ministerului Mediului, costul total al investiţiei este estimat la peste 400 milioane de euro.

Proiectul presupune investiţii în infrastructura de apă uzată amplasată în municipiul Bucureşti şi o parte din cele unsprezece localităţi din judeţul Ilfov (Dobroeşti, Pantelimon, Chiajna, Voluntari-Găneasa, Jilava, Popeşti-Leordeni, Chitila, Buftea, Glina, Mogoşoaia şi Otopeni - zona aeroportului Henry Coandă).

Populaţia ţintă beneficiară a proiectului este de aproximativ 1.944.327 de locuitori ai municipiului Bucureşti şi 140.377 de locuitori din localităţile învecinate.

„Investiţia va îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii a peste două milioane de locuitori din jurul Bucureştiului. Va îmbunătăţi calitatea apei râului Dâmboviţa, fapt care va fi benefic şi pentru sănătatea populaţiei. De asemenea, va creşte atractivitatea economică a zonei pentru afaceri şi companii“, a declarat comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite