UPDATE Prognoză specială pentru Bucureşti. Polei şi ninsori până mâine dimineaţă. Gabriela Firea: „Ne aşteaptă o săptămână dificilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea va fi deosebit de rece în Capitală FOTO Dorin Constanda
Vremea va fi deosebit de rece în Capitală FOTO Dorin Constanda

Vremea va fi deosebit de rece în Capitală în perioada următoare, când temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de zero grade Celius, iar minimele vor coborî la minus patru grade Celsius. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, le-a cerut operatorilor de salubrizare să deszăpezească şi arterele secundare nu doar bulevardele mari.

UPDATE „Le transmit tuturor operatorilor de deszăpezire să deszăpezească marile bulevarde dar şi străzile secundare. Aici, pe străzile secundare, s-au întâmplat accidentele”, a declarat Gabriela Firea la comandamentul de iarnă organizat de Primăria Capitalei. 

În ceea ce priveşte persoanele fără adăpost, Firea a spus că acestea au fost cazate în centrele sociale ale Primăriei Capitalei. 

Aceasta a mai cerut Poliţiei Locale să verifice panourile publicitare, dată fiind viteza vântului anunţată de specialişti. „Pentru că vor fi rafale de vânt, fac apel la operatorii de publicitate să le ţină în siguranţă”, a mai spus Firea. 

Precipitaţii sub formă de lapoviţă 

Concret, în perioada 19 martie, ora 08.00 - 20 martie, ora 08.00 se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de lapoviţă, favorizând producerea poleiului. 

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meterologie (ANM), noaptea precipitaţiile vor deveni moderate cantitativ şi treptat vor predomina ninsorile, astfel până în dimineaţa zilei de marţi se poate depune strat de zăpadă. În ceea ce priveşte vântul, acesta va sufla moderat, cu intensificări în cursul nopţii, de până la 45 de kilometri pe oră. 

În perioada 20 martie, ora 08.00 - 21 martie, ora 08.00, vremea se va menţine deosebit de rece, cu maxime de 1 grad Celsius şi minime de minus patru grade Ceslius. „În cursul zilei va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă. Temporar, vântul va mai prezenta intensificări, cu viteze în jur de 45 de kilometri pe oră”, mai arată prognoza specială emisă de ANM. 

Peste 800 de urgenţe înregistrate în Capitală 

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABIf) a înregistrat în ultimele 24 de ore aproape 800 de urgenţe de cod roşu şi cod galben, pentru 104 dintre acestea fiind necesară intervenţia echipajelor medicale în spaţii publice. Peste de persoane au suferit diverse traumatisme, după ce au alunecat pe gheaţă şi au căzut. În ultimele 24 de ore au fost 1.416 apeluri, dintre care 798 au fost urgenţe de cod roşu şi cod galben.

De asemenea, pentru 104 persoane care au cerut ajutorul, a fost necesară intervenţia echipajelor medicale în spaţii publice, în timp ce 33 de persoane au prezentat diverse traumatisme, provocate prin cădere, după ce au alunecat pe gheaţa formată pe trotuar. 29 de persoane fără locuinţă au fost duse la adăposturile primăriilor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite