Prima prelevare de organe la Spitalul Colentina din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premieră medicală la Spitalul Colentina FOTO Adevărul
Premieră medicală la Spitalul Colentina FOTO Adevărul

Spitalul Colentina din Capitală a marcat, în acest sfârşit de săptămână, o premieră medicală. Mai exact, în unitatea sanitară a avut loc prima prelevare de organe de la un donator în moarte cerebrală, ficatul şi rinichii unui pacient de 58 de ani urmând să ajungă la bolnavii de pe lista de aşteptare.

„De la donatorul de 58 de ani aflat în moarte cerebrală s-au prelevat, de către echipe specializate de la Institutul Clinic Fundeni, ficatul şi rinichii”, a declarat doctorul Lelia Iliescu, şeful secţiei ATI de la Spitalul Colentina.

Potrivit unui comunicat de presă, medicii de la secţia ATI 1 au fost cei care au identificat donatorul şi care au convins familia să îşi dea acordul pentru prelevare.

„Spitalul a reuşit să înregistreze această premieră medicală datorită eforturilor imoprtant depuse în ultimii opt ani. Operaţiunea de prelevare s-a derulat într-o structura nou creata, blocul operator destinat neurochirurgiei, unde sunt asigurate condiţiile pentru prelevare”, a declarat doctorul Bogdan Andreescu, managerul spitalului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite