Patriarhul Daniel: Anul viitor vom avea o Adunare naţională a tinerilor ortodocşi, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Prea Fericitul Daniel, a anunţat că anul viitor va fi organizată, la Bucureşti, o Adunare naţională a tinerilor ortodocşi, urmată de un congres internaţional al responsabililor cu educaţia religioasă, al specialiştilor în predarea orei de religie.

Prea Fericitul Daniel a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, la finalul Liturghiei solemne pe care a oficiat-o cu ocazia Întâlnirii tinerilor ortodocşi din Europa, că evenimentul care va fi organizat la Bucureşti nu îl va concura pe cel care are loc la Cluj-Napoca.

"Anul viitor vom avea o Adunare naţională a tinerilor ortodocşi, la Bucureşti, urmată de un congres internaţional al responsabililor cu educaţia religioasă. Dorim ca anul viitor, la Bucureşti, să avem pe lângă întâlnirea tinerilor, organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor, şi un congres internaţional al profesorilor, al metodiştilor, al specialiştilor în predarea orei de religie şi al reprezentanţilor organizaţiilor de tineret din ţară şi străinătate. Aceasta nu o va concura pe cea care a avut loc la Cluj-Napoca", a spus el.

Potrivit acestuia, se doreşte abordarea temei educaţiei creştine într-o formă mai intensă, în special a educaţiei religioase din şcolile publice.

"Anul viitor este anul omagial al educaţiei tineretului creştin ortodox şi anul comemorativ al Sfântului ierarh martir Antim Ivireanul. Dorim să ne ocupăm şi de cei care ajută la formarea tinerilor, de educaţia lor creştină, într-o lume care se secularizează, adică în care valorile creştine nu sunt întotdeauna apreciate la justa lor valoare sau la justa lor semnificaţie sau importanţă", a afirmat PF Daniel.

Slujba de Liturghie a fost oficiată în aer liber, în faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, de patriarhul BOR şi de un sobor de opt înalţi ierarhi ortodocşi din ţară şi străinătate, în faţa câtorva mii de persoane.

PF Daniel s-a aflat la Cluj-Napoca încă de vineri, când a participat la deschiderea Întâlnirii tinerilor ortodocşi din Europa, iar sâmbătă a asistat la conferinţa "Relaţiile interpersonale în lumina relaţiei noastre cu Dumnezeu", care a avut loc la Sala Polivalentă.

La Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa, care se desfăşoară până luni, participă peste 5.000 de tineri din 17 ţări.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite