Pachetul de servicii de bază nu a fost încă definit. Comisiile de Ministerul Sănătăţii lucrează încă la propuneri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pachetul de servicii medicale de bază nu a fost încă definit FOTO Adevărul
Pachetul de servicii medicale de bază nu a fost încă definit FOTO Adevărul

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat că se lucrează la definirea pachetului de servicii medicale de bază. Până în vară, comisiile de specialitate din Ministerul Sănătăţii, coordonate de secretarul de stat Adrian Pană vor elabora propuneri pe marginea pachetului, care ar putea intra în vigoare din toamna acestui an.

"Pachetul de bază va fi un pachet generic de servicii sociale, el va fi încadrat în bugetul pe care România îl poate avea. Pachetul de bază va fi oferit strict de sectorul public, vom lucra la o nouă tarifare. Pachetul suplimentar de servicii ar putea fi oferit, pe criterii de competenţă, competiţie şi calitate, atât de sistemul public, cât şi de cel privat. Vom vedea dacă va fi sub forma unei poliţe de asigurare sau dacă va fi tot sub forma unui pachet cu un preţ fix pentru un anumit număr de servicii medicale", a declarat Nicolăescu.

Pe de altă parte, Theodor Alexandrescu, reprezenant al asiguratorilor privaţi, susţine că fără o infuzie de capital privat, bugetul nu poate suporta toate costurile din sistemul de sănătate.

"Numai aşa putem oferi servicii de calitate. În multe ţări este un spor naţional să nu plăteşti asigurările de sănătate şi să fraudezi sistemul", a declarat Alexandrescu.

În ceea ce priveşte lista de medicamente, ea va intra în vigoare de la 1 iulie, potrivit ministrului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii speră ca până la data de 31 decembrie 2013 să se finalizeze toată legislaţia referitoare la reforma sanitară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite