Nouă copii au fost operaţi pe cord la Spitalul „Marie Curie” de o echipă formată din medici români şi italieni
0Nouă copii au fost operaţi la inimă în perioada 3-7 februarie la Spitalul de copii „Marie Curie” de către o echipă mixtă formată din specialişti italieni împreună cu cinci medici şi opt asistenţi români, aflaţi în Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice.
Cei nouă copii operaţi au vârste cuprinse între 6 luni şi 15 ani, cu diferite malformaţii congenitale cardiace, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei. .
Toate operaţiile au decurs cu bine, fără evenimente deosebite, iar în prezent toţi cei nouă copii se află într-o stare stabilă, aflându-se deja în salon, în secţia de cardiologie, în grija specialiştilor italieni, dar şi medicilor şi asistenţilor români.
Medicii italieni operează copiii români
În perioada 09-12 februarie 2014, doi din cei cinci medici italieni au început o nouă misiune medicală de operaţii pe cord la copii, de data aceasta la Institutul de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. George I.M.Georgescu Iaşi. În această perioadă, specialiştii italieni vor efectua mai multe operaţii la copii cu diverse malformaţii cardiace.
Activitatea chirurgicală de la Spitalul de Copii „Marie Curie” şi Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M.Georgescu” Iaşi va continua cu misiuni medicale periodice şi va deveni tot mai susţinută. În curând, activitatea chirurgicală va fi complet funcţională cu specialiştii din România formaţi în cadrul programului.
În perioada imediat următoare, încă trei medici români şi patru asistente medicale vor fi trimişi spre formare în Italia în cadrul Programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, iniţiat de Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu clinica San Donato şi Fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo.
Pe aceeaşi temă:
Trei medici tineri specializaţi în centre universitare renumite din străinătate au ales să facă performanţă în România şi să aducă ţara noastră la standarde internaţionale. Un prim pas în acest demers îl reprezintă înfiinţarea „BRAIN Institute“ (Institutul Creierului) în cadrul Spitalului Monza, a cărui lansare oficială a avut loc joi.
O tumoră malignă în greutate de 1,5 kilograme a fost extirpată de la o pacientă, la o policlinică privată din Arad.
Simptome ciudate şi care par că nu au legătură unul cu altul? Soluţia o oferă „Dr. House“ la doi ani după ce s-a încheiat. Viaţa unui german a fost salvată datorită prezentării unui caz similar într-un episod al celebrului serial.
O tânără studentă saudită a murit din cauza unui atac de cord în Riyadh, după ce echipa de paramedici nu a fost lăsată să intre în campusul universitar, exclusiv rezervat femeilor, pentru că era formată din bărbaţi, anunţă Al Jazeera.