Ministrul Muncii susţine că, începând cu ianuarie 2015, indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi vor creşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În România sunt aproape 730.000 de persoane cu dizabilităţi FOTO Arhivă Adevărul
În România sunt aproape 730.000 de persoane cu dizabilităţi FOTO Arhivă Adevărul

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, asigură persoanele cu dizabilităţi că, începând cu ianuarie 2015, indemnizaţiile le vor fi majorate cu 16%. Mesajul a fost transmis miercuri, chiar de ziua acestor persoane.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a transmis un mesaj, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, asigurându-le pe cele din România că indemnizaţiile de care beneficiază vor fi majorate începând cu anul viitor.

„Sunt multe lucruri pe care şi noi, cei care reprezentăm instituţii sau autorităţi, ar trebui să le facem în continuare şi sper că, în viitor, vom da tot mai des semnele solidarităţii şi responsabilităţii. Astăzi, putem să vă asigurăm că majorarea cu 16%, din ianuarie 2015, a nivelului prestaţiilor sociale acordate persoanelor cu dizabilităţi va deveni o realitate, după şase ani de aşteptare. În acelaşi timp, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a alocat de la bugetul de stat, pentru 2014, Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România suma de 362.149 lei pentru promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Dar, dincolo de aceste măsuri, aş vrea să transmit un gând bun, de solidaritate tuturor persoanelor cu dizabilităţi", se arată în mesajul ministrului.

Potrivit ministerului, la nivel naţional sunt înregistrate 727.187 de persoane cu dizabilităţi, iar peste 70.000 sunt copii.

În 1992 Organizaţia Naţiunilor Unite a proclamat ziua de 3 decembrie ca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi pentru a promova înţelegerea problemelor legate de handicap şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării acestor persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite