Ministrul german al Sănătăţii: „Uniunea Europeană ar putea avea nevoie de reguli pentru a opri migraţia medicilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Ministrul german al Sănătăţii susţine că Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare o serie de reguli care să împiedice statele membre să angajeze medici din ţările vecine.

Concret, ministrul german al Sănătăţii a explicat că există un efect în lanţ al migraţiei cadrelor medicale. Jens Spahn a vorbit despre cazul Elveţiei, care ia forţă de muncă din spitalele din Germania. 

„Nu îi pot înţelege. Elveţia este o ţară frumoasă. Dar ce este clar este că în Germania este o criză de medici. Apoi doctorii polonezi lucrează în ţara noastră şi în schimb se produce o criză de medici în Polonia”, a spus Spahn pentru tabloidul Blick am Sonntag, citat de hotnews.ro.

„Acest lucru nu poate fi bun. Aşadar ar trebui să ne gândim dacă nu cumva trebuie să facem noi reguli cu privire la atragerea oamenilor din anumite profesii în interiorul UE, iar asta fără să punem în mod fundametal la îndoială libertatea de mişcare în interiorul Europei”, a completat el.

Potrivit ministrului german, în acest moment există o serie de acorduri care ar putea servi ca model, dar nu a spus care ar fi acestea şi cum ar putea fi aplicate în interiorul UE.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite