Urolog: „Nu luaţi suplimente pentru disfuncţie erectilă că aşa aţi citit pe internet. Riscaţi să daţi o grămadă de bani pe nimic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii urologi, specializaţi în tratamentul disfuncţiei erectile, atrag atenţia asupra terapiilor care promit vindecarea prin administrarea unor suplimente care nu sunt prescrise de medic. În cel mai bun caz, susţin aceştia efectul este nul şi pacientul se alege doar cu banii daţi.

„Eu nu le recomand dacă nu sunt prescrise la indicaţia medicului. Riscurile ar fi să dea o grămadă de bani pe nimic, să nu apară niciun efect  - asta ar fi cel mai puţin grav“, avertizează dr. Justin Aurelian, doctor în ştiinţe medicale şi medic primar urolog, care tratează cu succes pacienţii cu disfuncţii erectile în cadrul clinicii OK Medical din Bucureşti.

Potrivit acestuia, riscurile mai mari ar fi ca pacientul să facă nişte complicaţii după administrarea lor, pentru că nu poate garanta nimeni că ceea ce e trecut pe cutie se află şi în comprimatul respectiv.

„Cel puţin în cazul disfuncţiei erectile sunt foarte multe suplimente care conţin la rândul lor medicamente de sinteză şi automat pot da erecţie, chiar au fost cazuri de erecţie prelungită şi au apărut alte complicaţii. Eu nu recomand ca pacientul să ia suplimente că aşa a citit pe internet, dar nici nu ştiu de unde vin. O parte nu au dovezi ştiinţifice şi în plus e greu de dovedit că ele conţin exact ce spun pe etichetă.“

Suplimentele cu testosteron afectează erecţia

Medicul avertizează şi asupra folosirii suplimentelor cu testosteron pentru creşterea masei musculare pentru că pot afecta erecţia. De asemenea, medicul atrage atenţia şi asupra amânării vizitei la specialist.

„E mult mai greu să tratezi un pacient care are o disfuncţie erectilă severă, decât un pacient care are o disfuncţie erectilă uşoară. Dacă el vine încă de la primele semne, putem diagnostica o altă afecţiune care i-a indus această disfuncţie erectilă şi care poate să fie cu risc vital, cum este diabetul zaharat, sau putem să avem rezultate mult mai bune legate de terapie. Dacă el tot amână şi vine când nu mai are erecţie aproape deloc, bineînţeles că şi rezultatele vor fi pe măsură. Una e să pleci de la zero şi să ajungi la 30%, poate nici atât şi alta e să pleci de la 40% şi să ajungi la 70%“, conchide medicul.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite