Ministerul Sănătăţii: România nu are niciun caz de Ebola. Poliţia de Frontieră a fost informată cu privire la simtomatologia afecţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România nu a avut şi nu are înregistrat niciun caz de infecţie cu virusul Ebola, informează Ministerul Sănătăţii. Cu toate acestea, pentru creşterea gradului de vigilenţă, Ministerul Sănătăţii a transmis către Unităţile de Primiri Urgenţe şi Poliţia de Frontieră informări privind simptomatologia afecţiunii.

În contextul epidemiei de Ebola fără precedent din Africa de vest, autorităţile române liniştesc populaţia şi spun că au luat toate măsurile.

“România nu a avut şi nu are înregistrate cazuri de infecţie cu virusul Ebola, dar situaţia existentă în Africa de Vest privind apariţia focarelor de infecţie cu virusul Ebola se află în atenţia şi monitorizarea autorităţilor din România încă din luna februarie 2014. Totodată, Ministerul Sănătăţii a transmis către Unităţile de Primiri Urgenţe informări privind simptomatologia afecţiunii pentru creşterea gradului de vigilenţă. De asemenea, s-au transmis informări şi către Poliţia de Frontieră”, a precizat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei Mediafax.

Potrivit oficialilor din Ministerul Sănătăţii (MS), România nu are linii aeriene directe cu Africa de Vest, astfel că pasagerii din această zonă ajung pe alte aeroporturi, unde călătorii sunt monitorizaţi.

“În acest moment, recomandăm populaţiei să respecte recomandările Centrului Naţional de Boli Transmisibile şi cele ale Ministerului Afacerilor Externe privind călătoriile în zonele afectate.

Astfel, cetăţenii UE care călătoresc sau locuiesc în ţările afectate pot elimina riscul îmbolnăvirii dacă evită contactul direct cu sângele sau fluidele persoanelor infectate, contactul strâns sau manipularea de animale sălbatice vii sau moarte cum ar fi maimute, antilope, aricii, liliecii sau carnea acestora, contact sexual neprotejat cu o persoană infectată sau cu o persoană convalescentă, contactul cu obiecte, cum ar fi ace, care au fost contaminate cu sânge sau alte fluide biologice, a mai precizat MS.

Epidemia de Ebola, care durează de la începutul anului, a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în Liberia şi apoi în Sierra Leone, trei ţări care, pe 23 iulie, înregistrau în total 1.201 de cazuri, dintre care 672 mortale, potrivit ultimului bilanţ prezentat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Citeşte şi:

Alertă de epidemie: doi misionari americani, dintre care unul este medic, infectaţi cu virusul Ebola în Liberia

Infografic: Cum "atacă" Ebola

Cum a fost descoperit, de fapt, virusul Ebola

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite