METEO Vremea rămâne caldă în cea mai mare pare a ţării, însă nu scăpăm de ploi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următoarele zilei, vremea va rămâne caldă, însă va ploua în cea mai mare pare a ţării. În ceea ce priveşte regimul termic, maximele se vor situa în jurul valorii de 26 de grade în jumătatea de vest şi în centrul ţării, în timp ce în restul regiunilor acestea vor depăşi constant 30 de grade.

Joi, vremea se va menţine instabilă în aproape toată ţara. Va ploua pe arii extinse, iar aversele vor fi adesea însoţite de descărcări electrice. În plus, până la 23.00 rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de ploi pentru jumătatea de est a ţării, dar şi în zonele de deal şi munte. În jumătatea de vest a ţării şi în Transilvania, maximele termice se vor situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius. În Oltenia vor fi 26 de grade la amiază, în timp ce în Moldova, Dobrogea şi Muntenia temperaturile vor depăşi în timpul zilei 30 de grade Celsius.

Vineri, vremea rămâne instabilă, astfel că va ploua pe arii extinse în majoritatea regiunilor. În Maramureş, Transilvania şi în jumătatea de est a ţării aversele vor fi adesea însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În partea de vest a ţării, respectiv în Banat, Crişana şi Maramureş, precum şi în Transilvania, maximele se vor situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius. Va fi mai cald în sudul ţării, în Dobrogea şi în Moldova, unde temperaturile vor fi de 30 de grade.

Sâmbătă, va ploua în mai multe regiuni ale ţării, cu excepţia Olteniei şi a Dobrogei, unde va fi doar înnorat. Va fi mai frig în vestul ţării, precum şi în Maramureş şi Transilvania, unde temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius. Vor fi însă 27 de grade în Banat, 28 în Moldova, iar în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea maximele termice vor depăşi 30 de grade.

Atenţionări de ploi torenţiale şi inundaţii, valabile până joi după-amiază

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o atenţionare potrivit căreia, de miercuri după-amiază şi până în seara de joi, în jumătatea de est a ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte din restul teritoriului, vor fi ploi torenţiale şi căderi de grindină. În plus, hidrologii au emis avertizări de inundaţii, valabile tot până joi, pentru mai multe râuri din jumătatea de est a ţării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite