METEO În weekend vremea va fi rece, cu şanse de ninsoare la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săptămâna trecută, a nins la Bâlea Lac FOTO Adevărul
Săptămâna trecută, a nins la Bâlea Lac FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că în acest weekend vremea va fi rece şi vom avea parte de temperaturi între 13 şi 24 de grade Celsius, cu şanse de precipitaţii. Pentru zona de munte, la altitudine mai mare de 1.800 de metri, sunt şanse de ninsoare.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul nopţii de joi spre vineri (19/20 septembrie), în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali a plouat pe arii relativ extinse. Ploile au fost moderate cantitativ, astfel că izolat s-au cumulat 15-20 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii au anunţat că vom avea parte de un weekend răcoros, cu cer variabil în aproape toată ţara, iar la munte, la altitudini de peste 1.800 de metri, există şanse de lapoviţă şi ninsoare.

Prognoza meteo pentru weekend

Pentru vineri a fost anunţată o vreme răcoroasă, cu cer variabil înnorat în special în nord, nor-vest şi centru unde există şanse de ploi. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări la munte, în Moldova şi Oltenia.

Temperaturile maxime din timpul zilei de vor încadra în timpul zilei între 13 şi 23 de grade Celsius, iar în timpul nopţii între 3 şi 13 grade Celsius. De asemenea, meteorologii au anunţat că în noaptea de vineri spre sâmbătă izolat va fi ceaţă.

În Bucureşti cerul va fi variabil, fără precipitaţii, iar vântul va bate slab. Temperaturile din timpul zilei vor fi în jur de 20-21 de grade Celsius, iar noaptea între 9 şi 10 grade.

Sâmbătă vremea se va menţine răcoroasă, însă temperaturile vor simţi o uşoară creştere, astfel că cele din timpul zilei se vor încadra între 14 şi 24 de grade Celsius, iar cele din timpul nopţii între 5 şi 14 grade.

Vremea va fi mai rece, cu cer noros şi şanse de precipitaţii în regiuni din Transilvania, Maramureş, regiuni intracarpatice, dar şi la munte. La altitudini mai înalte de 1.800 de metri vor fi şanse de precipitaţii mixte, sub formă de ninsoare.

În rest va ploua izolat, iar vântul va bate slab, până la moderat.

Sâmbătă, în Bucureşti, vremea va fi răcoroasă, cu cer variabil. Vântul va bate slab, până la moderat. În timpul zilei temperaturile vor urca până la 21-22 de grade Celsius, iar seara se vor încadra între 9 şi 11 grade Celsius.

Duminică cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi slabe în centrul şi estul ţării, iar în zona de munte vom avea parte de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va bate slab în est, sud-est şi la munte. Temperaturile se vor încadra între 15 şi 23 de grade în timpul zilei, iar noaptea vor fi între 5 şi 13 grade.

În Capitală vremea ca continua să fie răcoroasă, maxima ajungând la 21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va bate slab până la moderat. Noapte valorile termice se vor situa între 10 şi 12 grade.

Meteorologii au anunţat că vremea se va menţine rece şi luni, după care vor urma două zile cu temperaturi puţin mai ridicate, însă după aceea se va răci din nou.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite