Mesajul Patriarhului Daniel: De Paşti să fim vestitorii iubirii, păcii şi bucuriei, într-o lume confuză şi tristă, confruntată cu dezbinare, sărăcie şi suferinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române
PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe oameni de Sfintele Paşti să fie vestitori ai iubirii, păcii şi bucuriei, într-o lume tot mai confuză şi tristă, confruntată adesea cu dezbinarea, violenţa, sărăcia şi suferinţa, cu boala şi cu multe forme ale morţii fizice şi spirituale.

Sărbătoarea Paştilor este un îndemn al păcii şi bucuriei, al faptelor bune şi al rugăciunii în special pentru copiii orfani, bătrânii singuri, bolnavii neajutoraţi şi familiile îndoliate, spune patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în Pastorala Învierii Domnului.

“Să nu uităm în rugăciunea şi în iubirea noastră nici pe românii care se află printre străini, dar trăiesc cu dorul de ţară, de cei dragi rămaşi acasă. Îi aşteptăm cu bucurie să revină şi să rămână definitiv în ţară, deoarece fără ei multe localităţi din România sunt triste şi neajutorate”, adaugă patriarhul.

Întâistătătorul BOR îi îndemnă pe români să păstreze dreapta credinţă şi vieţuirea creştină “în faţa multor rătăciri şi ispite care se înmulţesc astăzi". 

"Să ne rugăm Domnului Hristos Cel Înviat să ne ajute să păstrăm dreapta credinţă şi vieţuirea creştină în faţa multor rătăciri şi ispite care se înmulţesc astăzi, să iubim şi să ajutăm Biserica poporului român în lucrarea ei pastorală, misionară şi socială de îndrumare şi ajutorare a familiilor sărace care au mulţi copii, să sprijinim educaţia şi formarea spirituală a copiilor şi a tinerilor, pentru ca aceştia să simtă iubirea familiei, a Bisericii şi a şcolii pentru ei, mai ales că anul acesta, 2016, a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox. Credinţa vie în Învierea lui Hristos şi în învierea de obşte în Ziua de Apoi a tuturor oamenilor nu este pentru Biserică doar o predică frumoasă, ci ea cere şi o pregătire anevoioasă", mai spune PF Daniel în Pastorală.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române arată că Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare a bisericii, iar până la Înălţare, bucuria biruinţei vieţii asupra morţii se exprimă prin mărturisirea de credinţă “Hristos a înviat!”, “Adevărat a înviat!”

"Sărbătoarea Sfintelor Paşti este cea mai mare sărbătoare a Bisericii, o revărsare abundentă de lumină şi bucurie (…). Sărbătoarea Sfintelor Paşti este o pregustare sau o arvună a bucuriei veşnice şi a luminii neînserate din Împărăţia cerurilor, din Ierusalimul ceresc. De aceea, în biserică toate veşmintele de Paşti sunt luminoase, iar întunericul din noaptea de Înviere este biruit de mulţimea luminilor sau lumânărilor aprinse. În toată această perioadă pascală, până la Înălţarea Domnului, bucuria biruinţei vieţii asupra morţii se exprimă prin cântarea des repetată a troparului Învierii Domnului şi prin mărturisirea de credinţă frecvent folosită: «Hristos a înviat!»; «Adevărat a înviat!». În felul acesta, devenim şi noi ucenici şi apostoli ai lui Hristos Cel Înviat", mai spune patriarhul BOR.

“Vă dorim tuturor ca sărbătoarea Sfintelor Paşti să vă aducă, în suflet şi în familie, pace şi bucurie, lumină şi mult ajutor în toată fapta cea bună! Cu părintească dragoste, vă adresăm tuturor salutul pascal: «Histos a înviat!»", încheie PF Danie Pasorala Învierii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite