Locurile rămase neocupate la Rezidenţiatul din toamnă, scoase la concurs în luna mai. Unde vor susţine mediciniştii examenul din primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de medicină, medicină dentară şi farmacie care nu au reuşit să promoveze concursul naţional de Rezidenţiat din luna noiembrie 2015 sau cei care nu au reuşit să obţină un loc sau un post în sistemul de sănătate, vor avea posibilitatea să dea un nou examen pe 22 mai 2016. Concursul va avea loc la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.

„Ministerul Sănătăţii organizează, la data de 22 mai 2016, concursul de intrare în rezidenţiat în domeniul medicină, pentru locurile neocupate în sesiunea 15 noiembrie 2015. Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a fost desemnată ca fiind singurul centru universitar care va organiza la nivel naţional acest concurs, care se va desfăşura după tematica celui din sesiunea noiembrie 2015”, a transmis UMF Târgu Mureş.

Decizia a fost luată după discuţiile purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, care a precizat că examenul din mai va păstra tematica din 2015.

„În acest an, vom avea două sesiuni. Prima se va datora faptului că au rămas locuri neocupate la Rezidenţiatul de anul trecut şi cred că venim în sprijinul absolvenţilor din anii precedenţi ca să nu fie obligaţi să înveţe o nouă tematică, cum va fi cea din toamnă. Universitatea din Mureş a fost extrem de generoasă în această ofertă şi îi mulţumesc”, a declarat Patriciu Achimaş-Cadariu, citat de Agerpres.

Mediciniştii vor descentralizarea Rezidenţiatului

În luna februarie, studenţii la medicină i-au solicitat ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, organizarea descentralizată a examenului de Rezidenţiat în cele şase centre universitare. Ei spun însă că vor subiecte unice pe ţară, nu făcute de fiecare centru universitar în parte, aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi.

Studenţii de la Federaţia Asociaţiilor Studenţilor la Medicină din România au cerut ca subiectele să fie stabilite la nivel naţional, dintr-o comisie alcătuită din membrii celor şase universităţi. „Subiectele vor fi elaborate din Compendiul nou aprobat”, arată comunicatul.

Tematica din 2016, publicată şi pe site-ul MS

Totodată, tematica de concurs va fi publicată şi pe pagina Ministerului Sănătăţii, nu doar în ziarul Viaţa Medicală, în cel mai scurt timp. „Studenţii i-au mai solicitat ministrului ca repartiţia concurenţilor să se facă pe fiecare centru, în funcţie de punctajul descrescător şi, după acest proces, aceştia să poată opta şi pentru locurile rămase neocupate la nivel naţional, în urma unei repartiţii conform unui clasament naţional”, arată Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii a fost de acord, în principiu, cu solicitările venite din partea tinerilor medici, dar le-a cerut acestora un document scris cu toate solicitările stabilite în cadrul întâlnirii.

De asemenea, s-a convenit ca, la înscriere, candidatul să semneze o declaraţie prin care îşi exprimă acordul cu privire la noile condiţii de organizare şi desfăşurare a concursului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite