Locuri de muncă pentru români în Danemarca şi Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuri de muncă pentru români în Danemarca: se caută mulţi şoferi profesionişti
Locuri de muncă pentru români în Danemarca: se caută mulţi şoferi profesionişti

Românii care au permis de conducere profesionist şi vor să muncească în străinătate pot pleca în Danemarca, firmele daneze căutând peste 50 de conducători auto. De asemenea, mai sunt căutaţi şi fierari betonişti sau sudori.

Locuri de muncă pentru români în Danemarca: şoferi

Mai multe firme din Danemarca au nevoie de şoferi profesionişti şi îşi caută angajaţi inclusiv printre români. Persoanele interesate trebuie să aibă experienţă, să vorbească limba engleză, experienţa de condus în ţările scandinave fiind un avantaj.

Spre exemplu, o companie daneză anunţă că este în căutare de 10 şoferi profesionişti de categoriile C şi E. Candidatul ideal trebuie să aibă cunoştinţe medii de limba engleză şi germană, dar şi să aibă experienţă în domeniul transportului de alimente în comunitatea europeană. Potrivit anunţului, salariul este de 1.500 de euro pe lună. 

Potrivit unui alt anunţ, mai sunt disponibile 20 de locuri de muncă pentru şoferi profesionişti care deţin permis pentru categoriile B, C, CE. Candidatul ideal trebuie să aibă o experienţă de minim un an ca şofer de TIR în trafic internaţional şi disponibilitatea de a lucra minim două luni, iar o lună să fie în liber. 

Cei care doresc să se angajeze pe aceste posturi trebuie să aibă cunoştinţe minime de limba engleză.

O altă companie din Danemarca este în căutare de 20 de şoferi profesionişti (permis categoriile B, C, E) care să aibă o experienţă de minim trei ani în transport şi distribuţie şi care să cunoască limba engleză. Candidatul ideal trebuie să aibă atestat de şofer profesionist în transport marfă, să nu aibă cazier, să nu aibă antecedente rutiere grave (penal sau cu permis suspendat), să aibă cunoştinţe minime de mecanică auto. Experienţa de condus în Scandinavia este un avantaj.

   

O altă companie daneză oferă locuri de muncă pentru doi şoferi profesionişti care au cel puţin un an experienţă în conducerea autovehiculelor articulate cu MTMA 40 to în trafic internaţional. Aceştia trebuie să aibă atestat de şofer profesionist în transport marfă (C, E), să aibă card pentru tahograf digital, să aibă aviz medical şi psihologic valabil. Aceştia trebuie să aibă cunoştinţe minime de mecanică auto şi întreţinere a autocamioanelor, să nu aibă cazier judiciar şi să nu fi avut permis suspendat din cauza consumului de băuturi alcoolice. 

Angajatorul precizează că se lucrează pe perioade de două luni, iar concediul este de doua-trei săptămâni.

Locuri de muncă pentru români în Danemarca: fierari şi betonişti

Totodată, sunt disponibile şi patru job-uri pentru fierari betonişti. Candidaţii trebuie să ştie limba engleză, să aibă cel puţin 3 ani de experienţă şi să deţină permis de conducere de categoria B. 

Sunt căutaţi şi doi sudori lăcătuşi, candidaţii pentru acest job fiind nevoiţi să aibă cel puţin 5 ani experienţă ca sudor şi lăcătuş CO2(MAG) – 135. De asemenea, aceştia trebuie să aibă abilitatea de a înţelege şi de a citi schiţe/desene tehnologice şi de la le transpune în practică.

Angajatorii precizează că cei care vor să se angajeze pe aceste posturi trebuie să aibă studii medii sau studii profesionale de profil, să aibă capacitatea de a lucra independent şi flexibil, să cunoască limba engleză la nivel conversaţional şi să aibă maşină personală cu disponibilitatea de a se deplasa în afara ţării.

Locuri de muncă pentru români în Israel

Muncitorii necalificaţi în construcţii pot lucra în Israel pentru o perioadă de cel puţin un an şi un salariu minim brut lunar de 1.540 de dolari. Acesta este posibil în baza unui protocol privind recrutarea muncitorilor români încheiat anul trecut între Ministerul Muncii şi Ministerul Afacerilor Interne din Israel.

Persoanele care doresc să lucreze în Israel în domeniul construcţiilor se pot înregistra la sediile din ţară ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

În baza protocolului semnat între cele două instituţii, sunt oferite 3.000 locuri de muncă pentru persoanele care au calificare sau experienţă în meseriile de dulgher pentru cofraje de construcţie industrializată, fierari - betonişti, zidari - faianţari şi zidari - tencuitori pentru lucrări de tencuit.

Protocolul este pus în aplicare de ANOFM din România şi Autoritatea pentru Populaţie, Emigrare şi Frontieră din Israel.

Persoanele care doresc să ocupe un loc de muncă în Israel trebuie să nu mai fi lucrat anterior în acest stat, să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja acolo, cu excepţia fraţilor, să nu aibă cazier judiciar, să fie apţi psihic şi fizic de muncă intensă în condiţiile climatice specifice statului de destinaţie, inclusiv muncă la înălţime şi manipulare de greutăţi şi să nu sufere de anumite boli cronice.

Locuri de muncă pentru români în Israel

Înscrierile se fac la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă sau la cea a municipiului Bucureşti, în funcţie de domiciliul solicitantului, cu următoarele documente: cerere tip, declaraţie-tip bilingvă, copii de pe carte de identitate şi paşaport, copii ale actelor de studii şi de calificare şi copii ale documentelor care atestă experienţa şi vechimea în muncă.

Potrivit ANOFM, contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire până la maximum 63 de luni, iar salariul lunar minim brut estimat este de 1.540 de dolari americani.

Persoanele interesate pot obţine informaţii legate de cazare, asigurare medicală, transport, viză, modalitatea de recrutare, cheltuieli ocazionate de procesul de recrutare, condiţii de muncă şi de viaţă pe site-ul ANOFM. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite