Judeţ cu judeţ: Elevii ieşeni refuză să fie colegi cu băiatul care şi-a ucis mama cu un ciocan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parohia Romano - Catolică din Sâmbăta, judeţul Bihor, va primi 23.000 de euro despăgubire de la stat, stabilite de CEDO, după ce autorităţile au refuzat să-i retrocedeze o biserică. Elevii ieşeni refuză să fie colegi cu Teodosian Gherman, băiatul care şi-a ucis mama cu un ciocan. Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Tulcea a fost desfiinţată din cauza lipsei de medici. Galaţiul e mai tare ca Parisul la viteza pe interne

ALBA. Încasările la cele trei mari hoteluri din Alba Iulia au scăzut la jumătate faţă de 2008. La Hotelul Cetate au fost închise mai multe etaje pentru eliminarea pierderilor, iar la Hotelul Transilvania nu sunt bani pentru salariile angajaţilor.

ARAD. Clanul condus de interlopul Uţu Rohozneanu terorizează încă arădenii. Deşi Uţu se află după gratii, la prima înfăţişare din acest an din proces unii martori şi-au retras acuzaţiile. Împotriva lui sunt 12 capete de acuzare, printre care şantaj şi tentativă de omor.

ARGEŞ. 120 de persoane de la Penitenciarul Colibaşi au cerut să fie vaccinate împotriva virusului A(H1N1) după ce au aflat de moartea actorului Toni Tecuceanu. Imunizarea a început ieri.

BACĂU. Pacienţii Spitalului de Urgenţe vor trebui să-şi plătească singuri tratamentul. Pe stoc mai sunt medicamente de 130.000 lei, dar necesarul lunar se ridică la 1,2 de milioane de lei.

BIHOR. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului obligă statul român să plătească daune de 23.000 de euro Parohiei Greco-Catolice din Sâmbăta, după ce i-a fost refuzată retrocedarea unui lăcaş. Parohia a pierdut biserica în 1948, când ritul a fost interzis.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Concurenţă mai mare la şoferi decât la facultate. Pentru trei posturi de şofer în cadrul Armatei, candidează 13 bistriţeni. Comparativ, la Facultatea de Administraţie Publică au fost doi candidaţi pe post.

BOTOŞANI. O tânără de 24 de ani din Botoşani, însărcinată în luna a IV-a, a fost lovită mortal când a încercat să treacă strada prin loc nepermis. Şoferul, un taximetrist, este cercetat pentru ucidere din culpă.

BRAŞOV. Magnoliile au înmugurit sub zăpadă. Arbuştii din centrul Braşovului au îmbobocit din cauza temperaturilor ridicate. Pomii ar putea rămâne fără frunze şi flori dacă vremea va fi în continuare schimbătoare. :

BRĂILA. Jumătate dintre cei circa 80 de vânzători de îmbrăcăminte şi încălţăminte din pieţele brăilene şi-au închis afacerile după ce taxa lunară pe tarabă s-a mărit cu 30 de lei.

BUZĂU. Un tânăr de 37 de ani din Buzău a suferit, la sfârşitul anului trecut, un accident vascular cerebral în urma căruia a orbit. Incidentul a avut loc a doua zi după ce s-a vaccinat împotriva virusului A(H1N1). Familia dă vina pe imunizare, dar autorităţile medicale spun că a fost doar o coincidenţă.

CARAŞ-SEVERIN. Procurorii reşiţeni au deschis, ieri, o anchetă în cazul unui accident mortal care a avut loc în tramvai. Lucian Daniel (32 de ani) a decedat când, în timp ce încerca să-şi recupereze telefonul mobil, i s-a prins capul în zona de îmbinare a tramvaiului.

CĂLĂRAŞI. O fostă unitate militară din Călăraşi va fi transformată, în acest an, în azil pentru bătrâni. Căminul va găzdui 250 de vârstnici, la standarde de 5 stele.

CLUJ. Mai multe spectacole ale festivalului studenţesc de operă, care va avea loc în luna mai, la Cluj-Napoca, vor fi interpretate în spaţii alternative. Printre acestea se află mallurile, stadionul, centrul oraşului şi foişorul din Parcul Mare. La eveniment vor participa ansambluri de operă ale academiilor de muzică din ţară şi din străinătate.

CONSTANŢA. Un tanc chimic a eşuat, ieri, la intrarea în Portul Mangalia. Din cauza unei greşeli de manevrare, cargoul panamez Janesia Asphalt VI a pătruns într-o zonă cu adâncime de trei metri. La bord sunt 19 marinari filipinezi.

COVASNA. Trei milioane de euro sunt necesari pentru finalizarea lucrărilor la cel mai mare spital de cardiologie din ţară, care va avea 800 de paturi. Renovarea spitalului din Sfântu Gheorghe a început anul trecut.

DÂMBOVIŢA. Cursă cu ghinion pentru un taximetrist din Târgovişte. Maşina care transporta, ieri, două femei şi un copil către un spital din Bucureşti a luat foc din cauza unui scurt-circuit şi s-a făcut scrum. Nu au fost victime.

DOLJ. Nicu Palici, craioveanul care şi-a ucis iubita pentru a scoate demonii din ea şi care trebuia să fie judecat, rămâne internat la Spitalul de Neuropsihiatrie din Jebel, Timiş. El a scăpat de detenţie, dar ar putea sta 25 de ani la sanatoriu.

GALAŢI. Locul 9 în Europa la viteza pe Internet. Potrivit Akamai Technologies Inc, liderul mondial pe segmentul evaluărilor din mediul virtual, Galaţiul ocupă locul 1 în România şi locul 9 la nivel european în privinţa vitezei medii a conexiunilor la Internet.

GIURGIU. 200 de locuri de muncă vor fi create după ce Voestalpine, cel mai mare producător austriac de echipamente pentru industria siderurgică, va construi o fabrică la Giurgiu. Investiţia este de 19 milioane de euro.

GORJ. Medicii de familie ascund suspecţi de gripă porcină. Acuzaţia a fost făcută de Mihail Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, care susţine că în judeţ există numeroase cazuri care nu au fost raportate.

HARGHITA. Autorităţile sanitare au decis să nu înfiinţeze niciun centru special de vaccinare împotriva A(H1N1). Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, medicii de familie pot face faţă solicitărilor.

HUNEDOARA. Poliţiştii au confirmat, în urma audierilor, relaţia dintre profesorul de matematică şi Lorena Hurdea, eleva care s-a spânzurat din dragoste. Alin Cioară, internat la o clinică, a fost somat să se prezinte luni la comisia de disciplină a liceului din Brad.

IALOMIŢA. Agenţia pentru Ocuparea Fortelor de Muncă oferă 200 de locuri de muncă la cules de căpşuni în Spania. Salariul brut este de 37 de euro pe zi, pentru 37 de ore pe săptâmână, iar durata contractelor este de trei luni. Dosarele se pot depune până pe 20 ianuarie.

IAŞI. Elevii din Târgu Frumos refuză să fie colegi cu Teodosian Gherman, care şi-a ucis mama cu ciocanul. Conducerea centrului de reeducare în care a fost internat băiatul de 16 ani solicitase şcolilor din localitate să-l accepte.

ILFOV. Poliţiştii de la Brigada Rutieră Bucureşti au verificat, ieri, microbuzele care transportă călători pe ruta Capitală - Ilfov. Din cei 90 de şoferi opriţi, două treimi au fost amendaţi pentru supraaglomerarea autovehiculului.

MARAMUREŞ. Singurul producător de butoaie din România care exportă pe cinci continente este firma Transilvania Bois din Sighetul Marmaţiei. Două containere au pornit, ieri, către Noua Zeelandă şi Australia. Un butoi de vin costă între 400 şi 700 de euro.

MEHEDINŢI. Trafic cu ţigări ascunse în maşini de lux. Doi tineri au fost prinşi, miercuri seară, la Obîrşia Cloşani, cu 21.000 pachete de ţigări fără timbru, în valoare de peste 35.000 de euro.

MUREŞ. Dosarul accidentului aviatic care a avut loc vara trecută la Târgu-Mureş s-a blocat la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Instituţia nu a transmis raportul, care poate stabili dacă a fost eroare umană sau au fost probleme tehnice în tragedia în care pilotul Toader Pantea a murit.

NEAMŢ. O firmă de asigurări auto din Piatra Neamţ refuză să-i plătească unei femei pagubele de 4.200 de lei suferite în urma unui accident rutier. Roxana Tofan spune că a fost ironizată de angajaţii firmei, care i-au spus să-şi lege farul cu sârmă şi să-şi lipească bara de protecţie cu lipici. Împotriva firmei s-au depus mai multe reclamaţii la Protecţia Consumatorului.

OLT. Femeia din Caracal care a murit de gripă nouă era obeză şi cardiacă, susţin legiştii. Aceştia îi contrazic pe reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, care declaraseră că ea nu avea alte boli.

PRAHOVA. Reîncepe calvarul pe centura de vest a Ploieştiului. Traficul rutier spre Valea Prahovei va fi din nou dat peste cap, de săptămâna viitoare, când se reiau lucrările la podul din apropierea rafinăriei Brazi.

SATU MARE. Casa tomberon. Zeci de tone de gunoaie au fost scoase, ieri, dintr-un apartament din cartierul sătmărean 14 Mai. Chiriaşul, Toth Şandor (70 de ani), a adunat 15 ani gunoaiele.

SĂLAJ. Criză de poliţişti. La Inspectoratul de Poliţie Judeţean sunt vacante 84 de posturi, dintre care jumătate pentru mediul rural. În patru posturi de poliţie lucrează câte un singur agent.

SIBIU. Hoteluri mai ieftine pentru vizitatorii fostei Capitale Culturale Europene. Municipalitatea din Sibiu a decis să scadă cu 50% valoarea taxei hoteliere pentru cele 121 de unităţi din oraş.

SUCEAVA. Reabilitare termică selectivă. Primăria Suceava va accepta în programul de izolare termică doar cererile venite din partea asociaţiilor de proprietari din centrul oraşului.

TELEORMAN. Nivelul Dunării creşte continuu. Cota de atenţie a nivelului fluviului a fost depăşită cu 52 de centimetri la Zimnicea. În zonele îndiguite din Lunca Dunării s-au luat măsuri de apărare împotriva inundaţiilor.

TIMIŞ. Inginerul timişorean Emanuel Petruţ (30 de ani) trăieşte clipe de coşmar în capitala statului Haiti, Port-au Prince, devastată de cutremurul de la 12 ianuarie. Petruţ a rămas doar cu laptopul şi cu hainele de pe el.

TULCEA. Spitalul Judeţean rămâne fără secţie de cardiologie din cauza numărului mic de medici specialişti. Secţia are 200 paturi şi un singur doctor, deşi sunt prevăzute cel puţin trei posturi.

VASLUI. Fetiţa de cinci ani care a murit marţi din cauza unei pneumonii, la scurt timp după ce a ajuns la Spitalul de Urgenţă, trăia în condiţii mizere. Ea fusese internată de mai multe ori, cu diverse afecţiuni, inclusiv cu suspiciune de TBC.

VÂLCEA. Firmele de reabilitare termică au profit pe timp de criză. Chiar dacă devizele pentru izolarea termică a blocurilor din Râmnicu Vâlcea au crescut faţă de estimarea iniţială, numărul cererilor creşte zilnic.

VRANCEA. Peste 1.000 de şoferi se află în evidenţele medicilor de familie cu afecţiuni incompatibile cu şofatul. Doar la şase dintre aceştia li s-a anulat, anul trecut, dreptul de a mai conduce, din cauza bolilor de care suferă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite