FOTO O asistentă de la Spitalul Grigore Alexandrescu i-a citit o poveste unei fetiţe de etnite romă: „E şi mama în salon, dar nu ştie carte şi are ochii în lacrimi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fotografie publicată pe Facebook care o înfăţişează pe o asistentă de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală citindu-i unei fetiţe a devenit în scurt timp virală.

Fotografia a fost făcută de expertul în educaţie Tincuţa Apăteanu şi a strâns mii de distribuiri. „La Grigore Alexandrescu, o tânără asistentă îi citeşte o poveste unei fetiţe de cinci ani de etnie romă, pe care mai întâi a îmbăiat-o şi a învelit-o bine, bine. Este şi mama fetiţei în salon, dar nu ştie carte şi are ochii în lacrimi. Probabil nu e obişnuită cu atâta blândeţe şi generozitate”, a scris Apăteanu pe contul ei de Facebook.

Reacţiile la fotografie nu au întârziat să apară. Cei mai mulţi internauţi au lăudat atitudinea asistentei medicale. „Mai rar aşa ceva. Am trecut pe acolo şi am avut parte de multe mutre acre”, a spus o utilizatoare. 

„Cred că acestea sunt gesturi de super oameni. Nu, în Europa nu te înveleşte nimeni în spital. Când noi toţi ne vom comporta cu ceilalţi ca şi cu aproapele nostru, atunci gestul ăsta va deveni un lucru normal. Această asistentă rămâne un super om”, a scris o altă utilizatoare.

grigore alexandrescu

FOTO Tincuţa Apăteanu

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite