VIDEO Doctorul Alexis Cochino, imunolog, despre criza imunoglobulinei: „Probabil vor fi oameni care vor muri... şi copii care vor avea aceeaşi soartă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia pacienţilor care au nevoie de imunoglobuline pentru a trăi este din ce în ce mai critică, atrage atenţia medicul Alexis Cochino, imunolog, într-un interviu acordat „Adevărul”. Acesta susţine că lipsa tratamentului poate avea consecinţe foarte grave şi că atât pacienţi adulţi cât şi copii vor muri dacă autorităţile nu vin cu soluţii cât mai rapide pentru a rezolva criza.

„Criza imunoglobulinei a fost efectiv băgată sub preş. S-a spus în mod repetat că nu există această criză, după aceea nu au mai putut să nege că această criză şi au spus că soluţia există şi este implementată, după aceea că o să urmeze o soluţie, după aceea că imunoglobulinele vor veni, dar iată că nu vin imunoglobulinele”, a spus medicul pentru „Adevărul”. 

Potrivit acestuia, riscurile pentru sănătate sunt majore. „Pot face infecţii şi să moară din cauza asta pentru că este vorba de pacienţi cu imunodeficienţe care nu se pot apăra de infecţii. Pentru unele dintre infecţii avem antibiotice cu care să îi ajutăm, pentru unele nu avem şi acolo ultima soluţie sunt imunoglobulinele”, a completat specialistul. 

El susţine că situaţia la care s-a ajuns este o consecinţă a neglijenţei şi a incompetenţei. 

„Nu cred că Pactul Nord-Atlantic sau Uniunea Europeană au ca scop să ne ferească de asta sau să ne salveze din asta. Din păcate, asta se va întâmpla în continuare până când aceste greşeli vor fi analizate şi pedepsite. Aşa cum fiecare dintre noi atunci când trecem pe roşu trebuie să plătim o amendă şi cine ne-a făcut să ajungem în situaţia asta şi în plus a şi negat-o, cred că ar trebui tras la răspundere”, a conchis medicul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite