Cum să maximimizăm beneficiile unui contract negociat de energie electrică

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România zilelor noastre, operează mai mult de 100 de furnizori, propunând potenţialilor clienţi o gamă cel putin la fel de variată de oferte pentru vânzarea energiei electrice, conform datelor puse la dispoziţie de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

Suntem astfel puşi în situaţia de a alege şi nu de puţine ori este greu de făcut o analiză detaliată comparativă între ofertanţi.

În funcţie de volumul de energie electrică necesar, de complexitatea şi siguranţa în utilizare - elemente de importanţă majoră de care trebuie să ţinem cont, urmărim unul sau mai mulţi parametrii ai ofertelor.

Pentru ca în calitate de client să beneficiem în cât mai mare măsură de potenţialul unui nou contract e bine să ştim şi să ţinem cont de faptul că furnizorul ar trebui să asigure, dupa caz:

-          Consiliere contractuală;

-          Economie la factură;

-          Informaţii necesare bugetării;

-          Consiliere cu privire la siguranţă în utilizarea energiei;

-          Confort al relaţiei contractuale prin asigurarea unor canale de comunicare eficiente;

-          Stabilitate a condiţiilor contractuale.

Cele mai multe dintre aceste elemente îşi dovedesc valoarea în timp în cadrul parteneriatelor corecte dezvoltate între furnizori şi client, acesta putând resimţi cu adevărat beneficiile unei colaborări eficiente şi oneste.

Este important de precizat totodata că, fără discuţie, practici legate de promisiuni înşelătoare, cum ar fi scutiri la plata unor taxe stabilite ca obligatorii de prevederi legale, nu îşi au locul în astfel de parteneriate. Cu toate acestea, astfel de capcane există la tot pasul şi doar printr-o informare corectă şi completă pot fi evitate.   

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite