Cum facem faţă oscilaţiilor de temperatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schimbările bruşte de temperatură sunt periculoase pentru organism FOTO Adevărul
Schimbările bruşte de temperatură sunt periculoase pentru organism FOTO Adevărul

Schimbările bruşte de temperatură pot constitui un adevărat pericol pentru imunitatea organismului, atrag atenţia specialiştii, făcând referire la oscilaţiile de temperatură din aceste zile. Concret, meteorologii au anunţat vreme capricioasă, marcată de intensificări de vânt în majoritatea regiunilor, dar şi de temperaturi care, după ce au atins 18 grade Celsius în termometre, vor scădea sub pragul de 5 grade Celsius.

Inclusiv în Bucureşti, temperaturile nu vor depăşi 5 grade Celsius. 

Precipitaţiile, umiditatea, presiunea atmosferică şi variaţiile meteorologice pot influenţa într-un mod negativ populaţia, declanşând dureri de cap, migrene, tulburări de echilibru şi chiar apatie. Însă, în cazul persoanelor cu afecţiuni cronice, situaţia se poate înrăutăţi, în sensul că aceştia vor avea pulsul crescut, ceea ce duce deşeori la agravarea tahicardiei. Şi depresivii pot fi afectaţi de oscilaţia de temperatură, mai ales că pot întâmpina probleme de concentrare şi insomnii, dat fiind faptul că organismul lor trece printr-o adevărată provocare pentru a-şi menţine ritmul de odihnă şi capacitatea de contrare. 

Alimentaţia echilibrată, esenţială 

În ceea ce priveşte persoanele cu alergii, acestea sunt expuse în această perioadă la atacurile bacteriilor şi virusurilor. „Alimentaţia echilibrată din punct de vedere nutriţional este o condiţie pentru o imunitate bună, pentru o rezistenţă generală a organismului bună. Tot alimentaţia sănătoasă este cea care ne ajută să trecem cu uşurinţă peste aceste perioade cu variaţii climatice mari, care sunt foarte solicitante. Şi nu numai pentru copiii mici ci şi pentru noi, adulţii, care ne resimţim de pe urma variaţiilor de temperatură”, a explicat medicul Corina Zugravu, făcând referire la schimbul brusc de temperatură.

Prin urmare, aceasta recomandă consumul de fructe şi legume, dar şi hidratarea. Orele de somn, cel puţin opt pe noapte, sunt de asemenea foarte importante, la fel cum şi hainele adecvate temperaturilor oscilante de afară trebuie alese cu grijă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite