Creşte numărul infecţiilor respiratorii. Se apropie sezonul gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 77.000 de cazuri de infecţii respiratorii au fost înregistrate la nivel naţional în perioada 18-24 noiembrie, numărul fiind cu 6,5% mai mare decât cel din săptămâna precedentă, dar cu 5,5% mai mic decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, arată Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă.

În săptămâna 18-24 noiembrie au fost înregistrate, astfel, 77.313 de cazuri de infectii respiratorii, dintre care 4.625 au necesitat internare. Concret, din totalul celor peste 77.000 de infecţii respiratorii, 14.225 au fost pneumonii, iar restul, infecţii acute de căi respiratorii superioare.

În aceeaşi perioadă, au fost opt afecţiuni clinice compatibile cu gripa, de patru ori mai puţine comparativ acelaşi interval din 2012.

Grupa de vârstă 2-4 ani, cea mai vulnerabilă

Potrivit statisticilor raportate la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, cele mai multe cazuri de infecţii acute de căi respiratorii superioare, respectiv 2.159, şi de pneumonii, 403, au fost înregistrate la grupa de vârstă 2 - 4 ani.

Pe de altă parte, toate probele testate în săptămâna 18-24 noiembrie au fost negative pentru virusuri gripale.

Situaţia prezentată de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile arată că, tot în acest interval, a fost înregistrat un deces cauzat de o infecţie respiratorie acută severă, la un bărbat de 23 ani din Olt.

200.000 de doze de vaccin antigripal, distribuite de MS

Primele 200.000 de doze de vaccin antigripal cumpărate de Ministerul Sănătăţii (MS) pentru campania de imunizare au fost distribuite, miercuri, direcţiilor de sănătate publică, urmând ca acestea să le furnizeze medicilor de familie.

MS a anunţat marţi că, potrivit analizelor efectuate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din Institutul Naţional de Sănătate Publică şi ale Centrului Naţional de Gripă din INCDMI Cantacuzino, până în prezent, campania de vaccinare antigripală nu a fost demarată întrucât activitatea virozelor respiratorii a fost una de intensitate joasă, fără răspandire geografică, fără a se înregistra probe pozitive de virusuri gripale.

Ministerul a subliniat că este pregătit pentru începerea campaniei de vaccinare antigripală la recomandarea specialiştilor Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Pe aceeaşi temă:

Direcţia de Sănătate Publică trage un semnal de alarmă: ne paşte o epidemie de gripă

Direcţia de Sănătate Publică Cluj (DSP) avertizează că odată cu scăderea temperaturilor va creşte numărul de viroze respiratorii, inclusiv de gripă. Pentru a evita o epidemie DSP a transmis o serie de măsuri de precauţie.

Ministerul Sănătăţii: vaccinarea antigripală nu a început deoarece virozele au avut activitate de intensitate joasă

Ministerul Sănătăţii a anunţat luni că nu a demarat campania de vaccinare antigripală întrucât activitatea virozelor respiratorii a fost de intensitate joasă şi nu a fost înregistrat niciun caz de gripă, instituţia precizând că vor fi asigurate un milion de doze de vaccin, dintre care 400.000 de la Cantacuzino.

Numărul buzoienilor diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii, în creştere

Fiecare săptămână care trece aduce tot mai multe cazuri de viroze respiratorii în judeţul Buzău. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie, în judeţ s-au înregistrat  2741 de cazuri de viroze. Au fost înregistrate, de asemenea, şi 714 cazuri de pneumonie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite