Copilul din Mioveni internat la Spitalul „Marie Curie” cu sindrom hemolitic uremic, externat după trei săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul din Mioveni, care a fost internat pe 24 februarie la Spitalul„ Marie Curie” din Capitală cu sindrom hemolitic uremic, a fost externat joi, starea acestuia fiind bună. În prezent, în unitatea spitalicească mai sunt internaţi încă doi copii.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că în Spitalul „Marie Curie” mai sunt internaţi doi copii cu sindrom hemolitic uremic în secţia de nefrologie. 

Ambii copii primesc tratament de specialitate, iar copilul din Feteşti este supus în continuare procedurilor de dializă peritoneală. Starea de sănătate a celor doi  este în evoluţie favorabilă.

Băiatul în vârstă de un an din Mioveni a fost transferat pe 24 februarie la Spitalul „Marie Curie” de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, după ce timp de 12 zile fusese consultat în cinci spitale, între care patru din Bucureşti. 

Pe 13 februarie, el fusese adus la Spitalul de Pediatrie Piteşti cu febră şi scaune diareice. 

La Spitalul „Marie Curie”, el a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic, dar şi cu complicaţii neurologice, unde a stat la terapie intensivă şi a făcut dializă.

De pe 29 ianuarie, 16 copii au fost transferaţi la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, majoritatea din judeţul Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte importanţa măsurilor de prevenţie, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. De asemenea, se recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite