Conspiraţia laptelui. Cum îţi distruge sănătatea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
lapte

Mă bântuie temerea că în fiecare an ceasurile nu se dau înainte ci mai repede. Iar noi ne lăsăm absorbiţi de iureşul evenimentelor şi informaţiilor într-atât, încât uităm să mai gândim, să mai trăim, să ne mai retragem din când în când la marginea evenimentelor şi să le privim cu niţică detaşare şi umor.

Viaţa virtuală şi avalanşa de informaţii aduse de internet sunt exemple tipice despre cum se pot sminti oamenii izolaţi în faţa calculatorului, înrolaţi în armate şi bătălii virtuale sub stindarde care nu există, de dragul unor conducători-avatar, care în viaţa reală sunt simpli clowni sau sociopaţi, instabili emoţional ori gospodine semidocte şi plictisite. Şi care, cu mintea lor puţină sau strâmbă sau doar ruginită de nefolosire cronică, vă transformă în subiecte de experimente ad-hoc, în special pe cei care doriţi cu orice preţ să nu fiţi ”victimele” experimentelor industriei farmaceutice, alimentare, etc. Cum de m-a lovit seriozitatea în moalele capului? Pentru că văd că nu se termină bine un val de prostie tip studiul China, că apare rapid altul -interpretări tendenţioase ale studiului EPIC-Oxford – şi apoi se unesc într-un tsunami devastator.

Ce spune studiul China? Nimic, aş zice eu, e o făcătură plină de enunţuri corecte si concluzii greşite tip: toate pisicile mor/Socrate a murit/ deci Socrate a fost pisică. Laptele dă cancer. Cazeina din lapte e o moleculă prea mare ca să o putem digera după vârsta de doi-patru ani. Ne umplem de toxine. Facem cancer. Ia să devenim subiectul unui experiment, să vedem ce se întâmplă dacă ne întoarcem la hrana ţăranului sărac din Evul Mediu (ba chiar mai rău), să nu ne vaccinăm copiii şi să ne tratăm cu cataplasme, lipitori şi ceaiuri. Model Steve Jobs.

Studiul EPIC e un studiu observaţional, bazat pe chestionare la care cetăţeanul răspunde după capacitatea neuronului său. Sunt înrolaţi 65.000 de oameni din Regat, printre care vă asigur că sunt destui oameni cât se poate de obişnuiţi, chiar dacă sunt supuşii reginei, nu ai unui baron local. 7% sunt vegani. S-a reuşit recoltarea unor probe de sânge de la 10.000 de oameni. Studiul este în curs de desfăşurare, deşi se publică rezultate parţiale. Nici unul dintre acestea nu a găsit nici o cauzalitate directă între cancer şi hrana omnivoră, deşi au început să apară interpretări în funcţie de diverse interese în presă şi pe internet.

În urmă cu câţiva ani, părinţii unui băieţel din Canada au hotărât că nu pot să îi îngrădească libertatea, spunându-i ce sex are şi au hotărât să îl lase pe el să aleagă, când o creşte mare, ce vrea să fie. Femeie, bărbat, muscă tse-tse sau vază de flori. L-au botezat ”Storm=furtună”. No comment.

Nu vă transformaţi pe voi sau pe copiii voştri în subiectele unor experimente aiuritoare si fără criterii . ”Căci mulţi profeţi mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi ”, zice în... citiţi continuarea pe Sereniti.ro

Un articol semnat de Simona Tivadar

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite