VIDEO Petre Ignatencu, preşedintele Partidului Comunist Român: „Comuniştii n-au adus niciun instrument de tortură în România“
0La mai bine de 24 de ani de la Revoluţie, o mână de tovarăşi de toate vârstele încearcă să resusciteze Partidul Comunist Român. Sunt noii exploatatori ai nostalgiei românilor pentru perioada de tristă amintire. Petre Ignatencu, cetăţean român, preşedintele Noului Partid Comunist Român, explică, la „Adevărul Live“, cum poate reîncepe revoluţia contiună.
44,7% din români consideră comunismul „un lucru bun“, potrivit ultimului sondaj realizat de INCSOP Research la comanda ziarului „Adevărul“. Dacă aşa stau lucrurile, şansele de izbândă ale unui Partid Comunist în România ar trebui să fie enorme. Petre Ignatencu, taximetrist, preşedintele Noului Partid Comunist Român, vorbeşte despre planurile formaţiunii pe care o conduce în vederea capitalizării nostalgiei românilor. Acestea este primul pas.
Invitatul „Adevărul Live“ nu e doar un taximetrist care se visează cizmar. De la ora 15.00, Petre Ignatencu arată cu ce vor să-i seducă noii tovarăşi pe alegători, cum plănuiesc ei să se afirme pe frontul politic stăpânit, de 24 de ani, de opresori şi burghezi, şi care care sunt soluţiie pentru problemele românilor. Se mai poate construi astăzi socialismul în România? Aceasta este întrebarea!
Cele mai importante declaraţii:
Petre Ignatencu FOTO Eduard Enea
„Nu au existat cinci decenii de comunism, ci doar din 1948 până în 1989, cand Partidul Comunist cu Partidul Social-Democrat au constituit Partidul Muncitoresc.“
„Ca sportiv de performanţă, stiu că orice lucru bun se face cu sacrificii. (...) Partidul Comunist este criticat de modalitatile pe care le-a aplicat pentru a ajunge la performanţele respective.“
„Aş reproşa ca nu s-a prevăzut şi nu s-au luat măsurile necesare pentru ca momentul 1989 să nu existe. Nu numai Nicolae Ceauşescu e de vină pentru lucrurile negative. La 24 de ani de atunci, tragem concluzia ca revoluţia din 1989 nu a fost obiectivă, ci drijitată, indusă.“
„Două ore e suficient de timp ca sa se transmită informaţii (la televizor, n.r.), ca oamenii să reţină ceva. Trebuie să ţinem cont ca până în decembrie 1989, România se afla într-un război nedeclarat, rece, cu celelate naţiuni, iar situaţia e explicabilă.“
„Termenul de nostalgie în cazul tinerilor nu-şi are rostul. În plus, nu poţi să fii nostalgic după lucrurile rele, ci doar după cele bune. Tinerii au o scară de valori care de referă la locul de muncă, la perspectiva pe care o au în viaţă şi, auzind povestirile părinţilor, văd nişte diferenţe.“
„Ţin minte ca se cartelaseră produsele de bază – zahăr, ulei, mezeluri. În 3 luni de zile, din cota pe care am primit-o eu, se umpluse debaraua. Cotele in alimentatie se impun in cazuri speciale. În regimul comunist s-au impus pentru a ajunge la toată lumea. Exista şi o dorinţă de plătire a datoriilor.“
Despre deţinuţii politici: „Ne aflăm în perioada posbelică, în care se creaseră două blocuri politice, iar situaţia este explicabilă. Arestarea deţinuţilor politici s-a datorat creării Cortinei de Fier. În România, Partidul Comunist nu a construit nicio închisoare.“
„Termenul de torţionar este peiorativ. Ce înseamnă torţionar? Comuniştii n-au adus niciun instrument de tortură în România. Tortura se practica înainte de 1944.“
„Nu se numeşte Noul Partid Comunist Român, şi doar Partidul Comunist Român, acelaşi care s-a format în 1921. Putem spune că e a treia reînviere. Suntem o soluţie, suntem o alternativă. Lumea n-a uitat şi ştie să aprecieze.“
Comuniştii nu înţeleg să-şi ascundă concepţiile şi intenţiile, socotind aceasta un lucru demn de dispreţuit. Ei declară făţiş că ţelurile lor pot fi atinse numai prin doborârea violentă a întregii alcătuiri sociale de până acum. Să tremure clasele stăpânitoare în faţa Revoluţiei Comuniste. Proletarii n-au de pierdut din această revoluţie decât lanţurile. Ei au o lume de câştigat. Proletari din toate ţările, uniţi-vă ! - Manifestul Partidului Comunist -
Citeşte şi:
Ziarul comunist „Scânteia“ renaşte pe Internet
Membrii Noului Partid Comunist Român (NPCR) au relansat celebrul titlu de presă din perioada comunistă. Din cauza lipsei banilor, ziarul apare doar în format electronic, pe internet. În afara „Scânteii“ online, noii comunişti îşi fac propagandă folosind din plin tehnologia modernă: au canal YouTube şi o emisiune săptămânală, la o televiziune online.