Cod galben de ploi în mai multe judeţe din ţară. Ninsori la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un Cod galben de ploi a intrat în vigoare pe 8 octombrie, în intervalul 02.00 - 14.00. Potrivit meteorologilor, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat, 50 de litri pe metru pătrat.

Concret, ploile vor continua şi în următoarele zile, atrag atenţia meteorologii. Potrivit acestora, vremea va deveni rece în zilele de 9 şi 10 noiembrie, mai rece decât este normal pentru această perioadă din an.

Totodată, în vigoare este un Cod galben de ploi moderate cantitativ, intensificări de vânt şi ninsori în zona montană înaltă.

„În intervalul menţionat va ploua pe arii extinse în sudul, centrul şi estul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 şi izolat 30 l/mp. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi pe suprafeţe restrânse se vor semnala descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, se arată în avertizare.

Potrivit sursei citate, vântul se va intensifica mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze de 55...60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi temporar 70...80 km/h.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite