Meteo pe două săptămâni: vremea se va încălzi, dar ploile nu ne vor părăsi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cod galben de furtună în Capitală şi în alte două judeţe FOTO Reuters
Cod galben de furtună în Capitală şi în alte două judeţe FOTO Reuters

Judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi, precum şi Bucureşti au ieşit de sub incidenţa codului galben de furtună. Pentru următoarele două săptămâni, meteorologii au anunţat ploi pe arii extinse, deşi în toate regiunile vremea va trece printr-un proces de încălzire, urmând ca de săptămâna viitoare temperaturile să rămână constante în jurul valorii de 24 de grade Celsius.

UPDATE 19.00 Şi judeţul Călăraşi a ieşit de sub atenţionarea meteorologică.

UPDATE 18.30 Judeţul Ialomiţa a ieşit de sub incidenţa codului galben de furtună

UPDATE 18.06 Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de furtună valabilă, începând cu ora 18.00, în nordul şi vestul judeţului Călăraşi. Avertizarea cuprinde inclusiv Autostrada Soarelui. Potrivit anteţionării, timp de o oră, până la 19.00, în Călăraşi vor cădea averse însoţite de descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni. În plus, se vor semnala intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 25 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Judeţele Dâmboviţa şi Ilfov, precum şi municipiul Bucureşti au ieşit de sub incidenţa codului galben de furtună. Judeţul Ialomiţa, inclusiv Autostrada Soarelui rămân sub avertizarea meteorologică până la 18.30.

UPDATE Şi judeţul Ialomiţa, inclusiv autostrada A2 se află sub incidenţa unui cod galben de furtună până la ora 18.30. Potrivit meteorologiilor, în acest interval se vor înregistra averse însoţite de descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi intensificări ale vântului. În plus, cantităţile de precipitaţii ar putea depăşi izolat 20 de litri pe metru pătrat.

În intervalul 16.30 – 18.00, în judeţele Dâmboviţa şi Ilfov, dar şi în municipiul Bucureşti, se vor înregistra averse de ploaie însoţite de descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, precum şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Aversele ar putea depăşi izolat 20 de litri pe metru pătrat.  

Vremea pe două săptămâni

BANAT
Până miercuri vremea va fi mai răcoroasă cu maxime ce nu vor depăşi 20 de grade Celsius, urmând ca până săptămâna viitoare să se încălzească treptat, astfel că până la începutul săptămânii viitoare temperaturile vor ajunge până la 25 de grade. Până la sfârşitul intervalului, regimul termic va rămâne constant. Deşi sunt şanse să cadă precipitaţii în fiecare zi, averse mai însemnat cantitativ se vor înregistra la începutul săptămânii viitoare, în intervalul 10-13 iunie.

CRIŞANA
Până miercuri vremea se va menţine răcoroasă cu maxime ce nu vor depăşi 17 grade Celsius, urmând ca de la jumătatea săptămânii să se încălzească, astfel că până luni maximele termice ar putea atinge 24 de grade. În cea de-a doua săptămână a perioadei de prognoză, temperaturile vor rămâne constante.
Vor fi frecvente aversele însoţite de descărcări electrice, dar cantităţile de apă vor fi mai însemnate cantitativ în intervalul 10 – 13 iunie.

TRANSILVANIA
Deşi până miercuri temperaturile maxime nu vor depăşi 19 grade, începând de miercuri vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că până la începutul săptămânii viitoare maximele vor ajunge până la 23 de grade. Spre sfârşitul săptămânii viitoare mediile termice vor atinge 24 de grade Celsius.

Aversele de ploaie şi descărcările electrice se vor semnala frecvent pe tot parcursul
perioadei de prognoză, iar caracterul de torenţialitate al ploilor se va manifesta mai ales
în weekend şi la mijlocul săptămânii viitoare.

MARAMUREŞ
În această săptămână, vremea va trece printr-un proces de încălzire, astfel că maximele termice vor creşte de la 18 grade Celsius la începutul săptămânii până la 24 de grade săptămâna viitoare, urmând ca valorile termice să rămână constante până la sfârşitul intervalului de prognoză.
Ploile, prezente în fiecare de zi, vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi însoţite de
descărcări electrice, iar probabilitatea pentru cantităţi de apă mai importante va fi
semnificativă luni şi în primele zile ale săptămânii viitoare.

MOLDOVA
Săptămâna aceasta, în Moldova temperaturile vor rămâne constante în jurul valorii de 23 de grade Celsius, urmând ca de săptămâna viitoare acestea să crească uşor spre 24 de grade.
Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, vor fi prezente pe tot parcursul
intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse în intervalele
de la jumătatea săptămânii şi din nou la începutul săptămânii viitoare.

DOBROGEA
În această săptămână, temperaturile vor rămâne constante în jurul valorii de 23 de grade Celsius. De duminică, vremea în această regiune va trece printr-un proces de încălzire, astfel că maximele vor ajunge până la 25 de grade Celsius, rămânând constante până la sfârşitul săptămânii viitoare.
Vor fi averse, însoţite şi de descărcări electrice, pe tot parcursul intervalului de
prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse la sfârşitul săptămânii, când izolat
se pot înregistra cantităţi de apă mai importante.

MUNTENIA
În primele zile, vremea se va încălzi de la 23 de grade Celsius la începutul intervalului până la 26 de grade la începutul săptămânii viitoare. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, temperaturile vor rămâne constante, situându-se în jurul valorii de 26 de grade.
Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice pe arii mai extinse şi mai însemnate
cantitativ va creşte începând de sâmbătă, însă vârful de precipitaţii va fi marţi.

OLTENIA
În această săptămână, vremea va fi înr-un proces de încălzire astfel că temperaturile vor ajunge până la 25 de grade Celsius la începutul săptămânii viitoare. Va urma o perioadă cu un regim termic constant, astfel că maximele zilei se vor situa în jurul valorii de 25 de grade până la sfârşitul intervalului de prognoză.

LA MUNTE
Şi la munte vremea va intra într-un proces de încălzire, urmând ca temperaturile să crească de la 12 grade urmând să ajungă până la 15 grade Celsius la începutul săptămânii viitoare şi vor rămâne constante până la sfârşitul intervalului.
Aversele, însoţite de descărcări electrice, vor fi frecvente, mai ales în cursul după-
amiezelor, dar mai importante cantitativ vor fi miercuri şi în weekend. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite