UPDATE Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe din ţară şi în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe FOTO Adevărul
Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) emis duminică mai multe avertizări de cod galben de ceaţă de scurtă durată, valabile pentru câteva judeţe din ţară, inclusiv pentru municipiul Bucureşti.

UPDATE Meteorologii au extins avertizarea de cod galben de ceaţă valabilă pentru municipiul Bucureşti până la ora 11.20. De altfel, ceaţa va putea fi întâlnită local în judeţele Teleorman, Ialomiţa şi Buzău.

Potrivit ANM, şi sudul judeţului Dolj, inclusiv municipiul Calafat, vor fi afectate de ceaţă până la ora 11.20.

Astfel, în intervalul orar 08.15 - 11.15 în judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu va fi ceaţă, înclusiv pe drumurile naţionale şi europene, anunţă meteorologii. Se vor semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

În judeţul Harghita, inclusiv în municipiul Miercurea Ciuc, va fi ceaţă între orele 17.10 - 11.00, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

De asemenea, şi în judeţele Suceava, Bacău, Neamţ, Vrancea, inclusiv pe drumurile naţionale şi europene, este cod galben de ceaţă între orele 05.30 - 11.30. Potrivit meteorolologilor, se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat 50 m.

Ceaţa va fi întâlnită, local, şi în judeţele Buzău şi Ilfov ( inclusiv municipiul Bucureşti ), în sudul judeţelor Prahova şi Teleorman, în vestul judeţului Ialomiţa, inclusiv drumurile naţionale şi europene.

Trafic îngreunat pe drumurile naţionale din cauza ceţei

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, peautostrada A1 Bucuresti — Pitesti se întâlnesc pâlcuri de ceata, vizibilitatea fiind sub 100 de metri. Fenomenul există şi pe DN6, în judetul Giurgiu, unde vizibilitatea este sub 50 de metri.

Pe DN1 Brasov — Bucureşti traficul rutier se va intensifica în a doua parte a zilei. În cazul în care mai multi automobilişti vor porni la drum în acelasi timp din staţiunile montane prahovene şi se va circula în coloană, se va aplica masura de deviere a traficului de pe DN1 pe DN1A Săcele — Cheia — Ploieşti.

Este posibil ca după-amiaza să se circule îngreunat şi în zona de lucru de pe Centura de Vest a municipiului Ploiesti (km 63+700 — km 64+575), pentru ca două din cele patru benzi ale drumului sunt închise.

Spre seară, ar putea aparea probleme în ceea ce priveste fluenţa traficului pe autostrada A1, la kilometrul 28. Din cauza lucrărilor la pod, autovehiculele care circula pe sensul de mers Bucureşti — Piteşti sunt deviate pe banda a doua a sensului opus.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite