UPDATE Cod galben de ceaţă, chiciură şi polei în mai multe judeţe. Meteorologii au prelungit avertizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe judeţe se află, vineri, sub atenţionare de cod galben de ceaţă, polei şi chiciură, potrivit unor avertizări ale Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

UPDATE Codul galben de ceaţă, chiciură şi polei a fost prelungit  în judeţele Braşov, Sibiu, Covasna, Mureş şi Tulcea, până la 17.00, în judeţul Maramureş, până la ora 18.00, iar în Bihor până la ora 20.00. 

Potrivit meteorologilor, judeţele Alba, Harghita, Sibiu, Covasna, Braşov şi Mureş se află sub cod galben de ceaţă, cu precădere în zonele joase, ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m, izolat sub 50 m.  Totodată, ANM subliniază că izolat sunt condiţii de formare a poleiului. Codul este valabil până la ora 14.00. 

Şi judeţele Brăila şi  Maramureş se află sub avertizare de cod galben de ceaţă până la ora 12.00

La ora 11.00, meteorologii preconizează că vor ieşi de sub codul de ceaţă judeţele Ialomiţa,  Călăraşi, Constanţa, unde au fost condiţii de chiciura, Iaşi şi Botoşani, unde burniţa a favorizat izolat depuneri de polei.

De altfel, ceaţa şi poleiul au condus la moartea şi rănirea a altor două persoane, în dimineaţa zilei de 23 decembrie, după ce  o maşină a lovit un utilaj de deszăpezire, pe Autostrada Soarelui. La momentul producerii accidentului, vizibilitatea era redusă la 100 de metri din cauza ceţii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite