Coaliţia pentru Educaţie: Autorităţile să fie atente la ceea ce le transmite „strada” şi să nu lase ca Ordonanţa să aibă efecte niciun minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Coaliţia pentru Educaţie solicită autorităţilor să se asigure că Ordonanţă pentru modificarea codurilor penale nu va produce efecte nici măcar un minut. Totodată, organizaţia subliniază că şcoala ar trebui îi înveţe pe copii despre curaj şi asumarea greşelilor, iar reprezentanţii autorităţilor ar trebui să dea dovadă de aceleaşi comportamente.

Coaliţia pentru Educaţie consideră că protestele faţă de Ordonanţa pentru modificarea codurilor penale au arătat că românii au Educaţie, prin solidaritatea de care au dat dovadp şi modul paşnic în care s-au manifestat. Totodată subliniază că şcoala ar trebui să înveţe pe copii curajul, respectarea adevărului şi asumarea greşelilor, iar reprezanenţii autorităţilor ar trebui să dea dovadă de aceleaşi comportamente. 

„Dorim ca şcoala să îi înveţe pe copii să fie curajoşi, să respecte adevărul şi să îşi asume greşelile, să fie empatici şi solidari cu cei diferiţi de ei. Solicităm reprezentanţilor autorităţilor să facă dovada aceloraşi comportamente, să fie atenţi la ceea ce le transmite "strada", să nu uite că "graba strică treaba" şi să se asigure că această Ordonanţă dată peste noapte nu va produce efecte nici măcar un minut”, arată un comunicat al Federaţiei Coaliţia pentru Educaţie.

Mai mult, reprezentanţii Federaţiei consideră orice măsură şi orice măsură în educaţie şi în orice alt domeniu ar trebui luată după dezbatere în care opiniile sunt exprimate paşnic şi civilizat.

„Este un context în care putem (re)învaţa cu toţii – adulţi şi copii - ce înseamnă o societate bazată pe valori, onestitate, solidaritate, că este posibil să ne exprimăm opiniile, să le susţinem în mod paşnic, civilizat, şi putem să onorăm argumentele valoroase ale celor diferiţi de noi. De la astfel de principii ar trebui să plece orice măsură şi orice dezbatere în educaţie şi în orice alt domeniu. Sperăm ca, în măsura în care este posibil, românii să nu piardă oportunitatea de a continua să înveţe din acestă mişcare paşnică lecţia democraţiei, a educaţiei civice şi a modului cum pot contribui, împreună, la crearea istoriei propriei ţări şi a unui viitor mai bun pentru noi toţi”, mai arată comunicatul.

Ordonanţa de urgenţă nr. 13, care a modificat Codul Penal, a fost abrogată duminică de Guvern, iar ulterior ordonanţa care abrogă OUG 13 a fost publicată în Monitorul Oficial .

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite