CNAS va avea un nou şef: Marian Burcea, medic oftalmolog. Care sunt priorităţile acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Burcean, noul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va prelua marţi mandatul de la Radu Ţibichi, cel care a ocupat interimar această funcţie în ultimele luni. Acesta a precizat şi care sunt priorităţile sale în noul mandat.

Marian Burcea, a susţinut că are un mandat „ferm”.

„Eu am un mandat ferm - în echipă cu domnul ministru, să punem asiguratul în centrul atenţiei noastre printr-o bună comunicare şi prin proiecte noi. Nu mă interesează, domnule ministru, trecutul, privesc spre viitor, iar împreună sper să facem faţă provocărilor nu foarte uşoare ale acestui sistem pentru că este un sistem complex în care actorii sunt diverşi, complicaţi, dar cetăţeanul, cel care trebuie să beneficieze,  să fie cel mai mulţumit", a spus Burcea.

Întrebat despre cardul de sănătate, Burcea a spus că ar mai fi de tipărit 800.000 de carduri. 

„Deja este o experienţă cu aceste carduri. Atât pacienţii, cât şi furnizorii, respectiv spitale, medici de familie, ambulatoriu au început. Mai avem de tipărit circa 800.000 de carduri. Vom sta mai aplecaţi pe sistemul informatic. Sincopele, din acest punct de vedere, trebuie să dispară sau sper fie cât mai puţine", a declarat  Marian Burcea. 

Întrebat dacă se renunţă la cardul de sănătate, Burcea a spus că nu crede că acest lucru se se întâmpla în următorii cinci ani. „Nu, nu, este o discuţie. Privim la viitor. Noi progresăm, iar dacă vrem să progresăm scrie în legea din 2006 a sănătăţii că la un moment dat actul de indentitate să conţină şi acest certificat de... Dar vorbim de un viitor. Cardul are valabilitate de cinci ani", a mai spus preşedintele CNAS. Întrebat dacă în următorii cinci ani se va renunţa la card, Burcea a răspuns: "Eu cred că nu". La rândul său, fostul preşedinte al CNAS a spus că el crede că acest lucru se va întâmpla în următorii zece ani. 

Noul preşedinte al CNAS a fost medic la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti şi director general adjunct la Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (OPSNAJ). Marian Burcea este conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite