Ce trebuie să ştie angajatorii care vor să-şi monitorizeze angajaţii la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
newmoney

Monitorizarea angajaţilor se va face după noi reguli. Recent, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) i-a dat câştig de cauză românului concediat, acum zece ani, pentru că folosea internetul de la serviciu în scopuri personale.

otodată, Regulamentul General de Protecţie a Datelor cu Caracter Personal (GDPR) are noi reguli, mai restrictive, care trebuie respectate de către firmele care vor să-şi monitorizeze angajaţii la birou, atenţionează Ecaterina Maria Burlacu, senior associate în cadrul casei de avoctură PeliFilip.

Astfel, implementarea oricăror sisteme de supraveghere video, de monitorizare a corespondenţei electronice, instalarea mijloacelor de monitorizare a autovehiculelor, dar mai ales implementarea oricăror mijloace automate de monitorizare a performanţei profesionale a angajaţilor vor trebui revizuite cu atenţie înainte de intrarea în vigoare a GDPR, mai precizează specialista PeliFilip. Sancţiunile ce pot fi aplicate de autoritatea competentă se apropie de cele aplicate de Consiliul Concurenţei: până la 4% din cifra globală de afaceri sau 20 de milioane de euro, oricare din acestea este mai mare.

Citeşte pe newmoney.ro câteva instrucţiuni privind monitorizarea angajaţilor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite