Câţi dintre români consideră că există o contradicţie între credinţa lor religioasă şi vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 25% dintre români consideră că vaccinurile sunt incompatibile cu religia lor. Ţări cu procente mai mari de cetăţeni care consideră că vaccinurile sunt împotriva credinţei lor sunt Bulgaria, Polonia sau Croaţia, arată un studiu recent al Comisiei Europene.

Concret, România a fost clasată pe locul 19 din 28 de ţări membre UE, cu un procent de 74,8%  de cetăţeni care au fost de acord cu afirmaţia: „vaccinurile sunt compatibile cu credinţa mea religioasă”, arată un studiu recent al Comisei Europene, citat de edupedu.ro.

Acelaşi studiu arată că cea mai mare încredere în vaccinul anti-gripal, dintre europeni, o au românii. Potrivit datelor, 81% dintre cei care au răspuns (eşantion reprezentantiv la nivel naţional), au declarat că au încredere în acest vaccin.

De asemenea, peste 88% dintre români sunt de acord cu afirmaţia ”vaccinurile sunt importante pentru copii”, procent care ne plasează pe locul 20 în Europa. Că ”vaccinurile sunt sigure” cred 82,2% dintre respondenţi, procent care ne aşează pe locul 15.

Imagine indisponibilă
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite