Care sunt cei mai fericiţi oameni din lume. Pe ce loc se plasează România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a urcat cinci locuri în clasamentul celor mai fericite ţări din lume, arată cel mai recent raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Potrivit topului, cei mai fericiţi din lume sunt finlandezii, urmaţi de norvegieni şi de danezi.

Concret, raportul evidenţiază că Finlanda este cea mai fericită ţară din lume. În top zece se mai află şi Islanda, Elveţia, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Suedia şi Australia. 

România ocupă locul 52 în topul fericirii, reuşind să urce cinci locuri faţă de ediţia precedentă a raportului, dintr-un total de 156 de ţări analizate.  

Dacă Finlanda se numără printre statele în care inclusiv imigranţii sunt fericiţi, România figurează în topul ţărilor care acceptă cu greutate imigranţi, topul fiind completat de state precum Myanmar, Mongolia, Georgia sau Ucraina, unde gradul de fericire al imigranţilor este aproape inexistent, conform raportului. 

Nivelul fericirii imigranţilor, esenţial în raport

Concret, spre deosebire de rapoartele precedente, autorii au pus accentul pe schimbările date de migraţie şi modul în care acest fenomen a influenţat gradul de fericire al cetăţenilor din statele analizate. 

„Toate ţările aflate în topul clasamentului acordă o mare importanţă veniturilor, stării de sănătate a populaţiei, sprijinului social, libertăţii, încrederii şi generozităţii. Între ţările aflate în topul clasamentului diferenţele sunt foarte mici”, se arată în raportul citat. 

„Rezultatul cel mai surprinzător în acest raport este coerentă remarcabilă între fericirea imigranţilor şi cea a populaţiei autohtone”, susţine John Helliwell, profesor la Universitatea din Columbia Britanică.

Pe ce loc se situează SUA şi China

Potrivit documentului, Statele Unite ale Americii se situează pe locul 18 în topul fericirii, China fiind situată pe locul 86, după ce ocupase poziţia 79 la ediţia precedentă a raportului. 

Clasamentul este realizat pe baza unui punctaj global care include şase factori: PIB-ul per locuitor, Sprijin social, Speranţa pentru o viaţă sănătoasă, Libertatea de a face schimbări în viaţă, Generozitate şi Încredere. 

Metodologia constă în a adresa unui eşantion de circa 1.000 de persoane o serie de întrebări legate de percepţia lor despre calitatea vieţii, pe o scala de la 1 la 10.

WHR_web by Claudia Spridon on Scribd

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite