Când privata din parc e mai bună ca aia din fundul curţii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Ţaţă Floareo, eşti proastă? Neam de neamul tău n-a spart seminţe de dovleac la umbra unui panou fotovoltaic şi tu faci figuri?”
„Ţaţă Floareo, eşti proastă? Neam de neamul tău n-a spart seminţe de dovleac la umbra unui panou fotovoltaic şi tu faci figuri?”

În ţara asta e şi greu să nu fii comediant. Ba din contră, e greu! Prea multă concurenţă .Deschizi televizorul, radioul sau ziarul şi dai de ceva ce-ţi stârneşte hohote. Şi chiar de nu dispui de vreuna dintre cele trei enumerate, tot te poţi distra copios deschizând geamul. Vezi ce-i afară? Se numeşte umor de situaţie. Şi-l trăim din plin.

În judeţul Galaţi există un sat numit Gara Berheci. În satul ăsta de 650 de oameni, unde nu există canalizare, apă potabilă, cabinet medical şi nici măcar un Mega Image(!) primarul s-a gândit să le facă parc de 1 milion de lei. Ceva mai mult de 200.000 de euro. Motivarea lui e că orice sat are nevoie de un parc dotat cu panouri fotovoltaice, loc de joacă pentru copii, toalete ecologice, 2.300 de arbuşti şi băncuţe. Cică se asortează cu biserica şi dispensarul. Lumea-i supărată, dar ce nu ştie lumea e că primarul din Gara Berheci are viziune. Primarul Gelu Sîrghie are viziune specifică unui edil de capitală de ţară. 

Cum banii vin de la Guvern, unde-i stresul? De ce nu se bucură şi berhecenii de oportunitatea de a avea o căcăstoare mai dotată-n parc decât cea din fundul curţii? Ei nu văd schimbarea. În loc să stea pe bancă în faţa curţii la iarbă verde şi copăcei, se mută în parc pe bancă la iarbă verde şi copăcei. Care vorba aia, 2.300 de arbuşti! Ce mai înseamnă în ziua de azi câteva mii de arbuşti, în condiţiile în care nu vorbim de un judeţ spălat anual de inundaţii. Să meargă domnule copiii să se joace-n parc, nu-n faţa curţii ca golanii. După gardurile gri. Panouri fotovoltaice? Ţaţă Floareo, eşti proastă? Neam de neamul tău n-a spart seminţe de dovleac la umbra unui panou fotovoltaic şi tu faci figuri? Aşa-i ţăranul român, îi duci tehnologia la poartă şi el se plânge că n-are apă potabilă. Nici nu vreau să mă gândesc la reacţia sătenilor dacă le bagă şi internet wireless sau încărcătoare prin USB în parc. Sigur se plâng ţăranii că n-au gaze sau lemne.

E bine că există alde Gelu Sîrghie în ţară. Aşa un sat precum Gara Berheci va cunoaşte dezvoltarea, în doi ani fiind probabil primul sat din lume cu Autostradă suspendară, trei mall-uri, benzinărie electrică şi catedrală. Apă potabilă şi asfalt au toţi. Puţină originalitate.

P.S. - Domnul Gelu Sîrghie face show-uri de stand up comedy doar în Gara Berheci? Şi dacă da, unde? Pe Berheci Station Arena?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite