Bancuri cu olteni în Ministerul Afacerilor Externe

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
adresa

După cum spunea Nea Mărin,  stai să vezi ce păţişi cu oltenii care se dau directori prin Ministerul Afacerilor Externe. Mai precis la Institutul ''Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru românii de pretutindeni.

Aflându-mă în concediu de odihnă, aflu cu stupoare de la colegii de birou, că o doamnă pe nume Zvetlana Preoteasa m-a dat afară, încheindu-mi detaşarea. Supărare mare, mai ales că doamna este o politrucă de profesie liberală, fără mari antecedente profesionale. Scriu un articol îmi vărs nervii pe toţi politicienii parveniţi care nu au dat la sapă o secundă în viaţa lor de trantori şi aştept să-mi vină actul prin care am fost ''zburat'' de la Institut. Aştept o zi, aştept două, aştept trei....trece o săptămână, nici o hârtie nu apare prin zona mea de interes. După trei săptâmâni aflu, că firma de la care fusesem detaşat, a primit  o hârtie, cu data de 21 aprilie în care era informată că începând cu 2 aprilie nu mai lucrez la Institut pentru că mi s-a încheiat la termen detaşarea.

Mă crucesc, mă uit repede în hârtiile mele şi văd că mai aveam cam 11 luni din detaşarea mea. Cu luat la cunoştiinţă, cu decizie dată de Institut, cu toate cele legale. Doamna Zvetlana se pare că a decis să ignore ultima prelungire a detaşării şi să zică că a dispărut. Bine, bine, da cum e cu datele astea....încurcate. Iei decizia pe 2 şi o trimiţi pe 21 la firmă. Cum să ştie săracii oameni că există până atunci.?

Să nu mai zic de mine care nu prea eram informat de nimic. Aşa că trimit frumuşel o adresă către Institutul Eudoxiu Hurmuzachi în care solicit şi eu, ca tot omul, să mi se comunice deciziile luate cu referire la persoana mea, CĂCI MI SE TERMINĂ CONCEDIUL şi vreu şi eu să ştiu unde mă prezint la muncă. Ştiţi ce îmi răspunde doamna Zvetlana Preoteasa, în calitate de director general (zice ea)?

Ia priviţi şi vă minunaţi! Îmi spune că nu-mi poate comunica deciziile referitoare la persoana mea pentru că, vezi Doamne, conţin informaţii cu caracter personal. Ca să mă luminez, am apelat la un prieten, specialist în bancuri cu olteni. Care prieten m-a liniştit, spunându-mi că unii olteni şi când vorbesc serios se ţin de glume.

Drept urmare, citesc legea care văd că spune în clar despre obligaţia angajatorului de a-l informa pe angajatul pe care urmează să-l disponibilizeze,  nu de alta da să ştie şi el cam ce are de făcut pe viitor. Aşă că stau acum şi eu, ca nea Mărin şi zic: da lasă-i mânca-le-aş  sufletul...auziţi mă fraţilor minte la ei....auzi minte la ei... dacă nu v-o place ce împăcare le fac eu săptâmâna viitoare...dacă nu v-o place să nu-mi ziceţi mie Mărin a lui Juvete.

Lăsând gluma la o parte, sper că, în scurt timp, oamenii de teapa acestei doamne să dispară din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Nu de alta, dar acolo sunt nişte specialişti onorabili care muncesc pe brânci şi astfel de specimene pot strica mult din imaginea unui minister care se respectă. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite