Avertizare cod galben de vânt puternic, în Bucureşti şi şase judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capitala se află sub cod galben de vânt
Capitala se află sub cod galben de vânt

Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Tulcea şi Mureş sunt, sâmbătă, sub avertizare cod galben de vânt, care atinge la rafală viteze de 65-75 de kilometri pe oră şi la munte depăşeşte 90 de kilometri pe oră. Din cauza viscolului şi a vântului puternic, circulaţia între Novaci şi Rânca a fost închisă în intervalul 7.00-9.30.

UPDATE Circulaţia între Novaci şi Rânca a fost deschisă

CNADNR a anunţat că, începând cu ora 9.30, a fost redeschisă circulaţia rutieră pe DN 67C, Novaci - Rânca, km 16+000 - km 34+800. Totuşi, Compania recomandă participanţilor la trafic să respecte indicaţiile şi restricţiile semnalate de Poliţia Rutieră.


UPDATE Circulaţia între Novaci şi Rânca a fost închisă

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că, începând cu ora 7.00, circulaţia rutieră a fost închisă pe DN 67C, între Novaci şi Rânca (km 16+000 - km 34+800), din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, respectiv viscol şi vânt puternic de 50-60 de kilometri pe oră. 

"Precizăm că la faţa locului CNADNR SA acţionează cu 2 freze, 2 unimoguri cu turbofreze şi cu 4 unimoguri cu lamă. Rugăm participanţii la trafic să respecte indicaţiile şi restricţiile semnalate de Poliţia Rutieră“, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Compania recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autoturisme echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să nu bruscheze comenzile autovehiculelor, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă. De asemenea, participanţii la trafic sunt rugaţi să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360.


Potrivit avertizării nowcasting transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, până la ora 11.00, în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, inclusiv în municipiul Bucureşti, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor atinge 55-65 de kilometri pe oră şi izolat 70-80 de kilometri pe oră.

Judeţele Constanţa şi Tulcea sunt până la ora 12.00 sub avertizare cod gaben de vânt, care la rafală atinge şi depăşeşte 65-75 de kilometri pe oră.

De asemene, avertizarea cod galben este valabilă până la ora 10.00 şi în judeţul Mureş, inclusiv în municipiul Târnăveni, unde vântul atinge la rafală viteze de peste 75 de kilometri pe oră şi chiar 90 de kilometri pe oră la munte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite