Arafat: Primele autopompe cisternă de 9.000 de litri ajung la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi le înlocuiesc pe cele cu vechime de zeci de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat FOTO Adevărul
Raed Arafat FOTO Adevărul

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţe şi Bucureşti primesc, marţi, primele cinci autopompe cisternă de 9.000 de litri, dintr-o achiziţie de 24 de maşini de pompieri folosite mai ales în zonele unde sursa de apă este la mare distanţă de incendiu, fiind înlocuite maşini care au vechime de zeci de ani, a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

„Creşterea capacităţii IGSU este unul dintre lucrurile pe care noi ne-am concentrat în ultimii doi ani, creşterea capacităţii folosind fondurile europene, în principal, dar şi din fonduri ale Ministerului Afacerilor Interne. Noi am mai predat la inspectorate maşini cu capacitate de 5.000 de litri. Este prima dată când primesc în ultimii doi ani maşini de 9.000 de litri, care încep să înlocuiască vechile maşini de pompieri ce au deja o vechime de zeci de ani şi care aveau această capacitatea de 9.000 de litri. Este un pas foarte important, mai ales în zonele în care lipsesc hidranţi, lipsesc surse de apă, mai ales în zonele rurale”, a spus Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Secretarul de stat a precizat în acest an vor mai fi date Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă containere de căutare-salvare.

“Nu este ultima livrare din acest an, până la sfârşitul anului mai aşteptăm livrarea unei părţi din containerele de căutare-salvare, care urmează să fie continuate şi anul viitor. Beneficiarul final va fi cetăţeanul. Este pentru România, de cea mai mare capacitate, de 9.000 de litri. Există în alte ţări cisterne care pot să aibă şi mai mult, dar sunt simple”, a mai spus Arafat.

Tot marţi vor fi trimise inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă 10 microbuze de transport cu câte 17 locuri.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite