Aproximativ 15 studenţi români vor primi o bursă Huawei pentru a studia în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
15 studenţi vor primi burse de studiu în China
15 studenţi vor primi burse de studiu în China

Aproximativ 15 studenţi români vor primi o bursă din partea companiei Huawei pentru a studia în China, a anunţat, vineri, la Shenzehen, managementul companiei, după o întâlnire cu vicepremierul Liviu Dragnea, aflat în China.

"Huawei va oferi burse unui număr de studenţi români pentru a veni în China şi pentru a participa la cursuri de instruire profesională", a anunţat unul dintre directorii companiei, potrivit Mediafax.

Pentru început, se intenţionează oferirea a unui număr cuprins între 10 şi 15 burse.

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea a precizat că vor fi aleşi studenţi foarte buni care se specializează în domeniul IT, în universităţi din România.

Înfiinţată în 1987 de Ren Zhengfei, fost ofiţer în Armata Populară a Chinei, Huawei Technologies este cel mai mare furnizor mondial de soluţii IT&C, cu venituri de 35,4 miliarde de dolari în 2012.

Subsidiara locală a Huawei şi-a început activitatea în 2003.

Vicepremierul Liviu Dragnea se află, în perioada 20-26 martie, în vizită de lucru în China, el fiind şi coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România cu ocazia Reuniunii, la Bucureşti, în 26 noiembrie 2013, a şefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze şi statelor Europei Centrale şi de Est. Comitetul a fost înfiinţat în decembrie 2013.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite