Anchetă la spitalul Marie Curie din Capitală în urma unor nereguli semnalate pe Facebook de un doctor al unităţii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Disciplină a Spitalului de Urgenţă Marie Curie din Capitală va trimite ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, un raport cu privire la măsurile luate în urma acuzaţiilor grave aduse de medicul Silvia Costinean - angajat la spitalul bucureştean - asistentelor de la sectia Terapie Intensivă. Doctorul le acuză pe asistentele din spital, pe pagina personală de Facebook, de neglijenţă.

De altfel, imediat ce au apărut în presă  acuzaţiile aduse de medicul Costinean, spitalul Marie Curie a primit vizita secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Francisk Iulian Chiriac.

„În urma discuţiei purtate cu managerul unităţii medicale şi cu doamna Silvia Costinean, a rezultat că opiniile doamnei doctor au fost exprimate pe fondul unei stări tensionate existente între aceasta şi un coleg. Pentru elucidarea aspectelor menţionate conducerea spitalului a decis convocarea Comisiei de Disciplină, urmând să prezinte ministrului Sănătăţii raportul cu privire la măsurile luate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Acuzaţiile aduse de medicul Silvia Costinean

În urmă cu câteva zile, medicul Costinean a postat pe pagina personală Facebook un mesaj în care atrăgea atenţia că sunt copii în spitalul Marie Curie care din cauza unor asistente medicale se îmbolnăvesc mai tare cât stau în spital decât erau în momentul internării. 

„Oare când găsesc unul dintre micuţii pacienţi (...) în pielea goală, la 20 grade, era rece şi marmorat, având 34 grade (ceea ce indică faptul că stătea aşa de mai mult de o oră), ce ar fi trebuit să fac? Să felicit asistentele care erau în serviciu pentru această «performanţă»? Nu, nu le-am felicitat; m-am revoltat!”, a scris medicul pe Facebook.

Medicul mai dă un exemplu: un pacient de doar câţiva ani, care abia suferise o intervenţie chirurgicală, ar fi făcut septicemie din cauza unei asistente care nu s-a spălat pe mâini înainte să-l trateze.

„Da, mă revolt! Şi atunci când pacienţii nu sunt bine aspiraţi şi nu li se face nursing-ul respirator aşa cum au ei nevoie, şi când asistentele nu manipulează corect cateterul sau sonda urinară, iar copiii fac septicemii grave. A fost un micuţ căruia, postoperator, i-a alunecat sonda urinară, iar asistenta a introdus-o din nou; consecinţa - infecţie urinară cu un microb care nu e de spital, e de pe mâna unuia care nu se spală după ce merge la toaletă; infecţie care s-a complicat cu septicemie...”, mai scrie pe pagina de Facebook Silvia Costinean.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dr. Alin Nicolescu, şeful secţiei de cardiologie de la „Marie Curie“: „Până la 1.000 de copii ar trebui operaţi pe inimă în România“

Dr. Alin Nicolescu explică de ce în ultimii ani a crescut uşor numărul copiilor cu malformaţii cardiace şi spune care sunt soluţiile terapeutice în prezent în România.

Şanse mai mari pentru copiii cu malformaţii la inimă. Singura secţie de cardiologie pentru copii cu internare din Capitală, deschisă la Spitalul „M.Curie”

Dacă secţia de chirurgie cardiacă de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală stă nefolosită în ciuda aparaturii de ultimă oră cu care este dotată, nu acelaşi lucru se poate spune de secţia de Chirurgie din unitatea sanitară, căreia îi trec pragul nu doar copiii din Bucureşti, ci şi cei din partea de sud a României, din zona Moldovei şi cei din Transilvania.

VIDEO "Marie Curie", un eşec de management. Primul centru-pilot de pregătire a medicilor în chirurgie cardiacă la copii se va înfiinţa la Târgu-Mureş

"Marie Curie a fost un eşec de management încă din 2010", susţine ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, care a declarat, vineri la Târgu-Mureş, că noul manager al spitalului bucureştean a luat deja primele măsuri de implementare a programului ministerial de instruire al medicilor în Italia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite