Amenzi de peste 3 milioane de lei, aplicate de inspectorii de muncă săptămâna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de peste 3 milioane de lei FOTO Adevărul
Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de peste 3 milioane de lei FOTO Adevărul

Peste 3 milioane de lei au adunat în visteria statului, săptămâna trecută, inspectorii de muncă, valoarea celor 2.000 de amenzi aplicate săptămâna trecută angajatorilor, în urma celor 4.000 de controale efectuate.

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare totală de 3.744.300 de lei, dintre care 3.018.800 de lei au fost sancţiuni aplicate pentru abateri în domeniul relaţiilor de muncă. 

În domeniul securităţii în muncă, au fost aplicate amenzi în valoare de 725.500 de lei, iar la 12 dintre angajatori s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare, iar pentru 5 dintre aceştia s-a dispus sistarea activităţii.

Reprezentanţii Inspecţiei Muncii au descoperit, în urma verificările efectuate săptămâna trecută, 448 de persoane care lucrau la negru, iar pentru această abatere s-au aplicat amenzi în valoare de 2.400.000 de lei. În plus, pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare, inspectorii de muncă au propus organelor competente cercetarea penală a 20 de angajatori. Totodată, 134 de persoane au fost sancţionate pentru că au acceptat să muncească fără forme legale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite