Ambasadorul SUA, Klemm, s-a tratat într-o clinică din România: Sistemul medical poate opera la standarde mondiale, dar are nevoie de stimulente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hans Klemm FOTO Eduard Enea
Hans Klemm FOTO Eduard Enea

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, s-a tratat întro clinică privată din România, precizând că sistemul medical poate opera la standarde modniale, arată news.ro. Acesta a precizat că standardele de îngrijire erau „probabil” peste media naţională.

Acest lucru dovedeşte că există medici calificaţi în ţară, însă sistemul în general are nevoie de reforme şi de stimulente pentru a performa. Klemm a lăudat şi iniţiativele ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Cred că România se află în continuare în faţa multor provocări, în drumul către integrarea europeană şi convergenţa cu nivelul dezvoltării economice şi sociale din UE. Pentru a face acest lucru, trebuie să-şi menţină creşterea economică actuală şi pentru următoarele decenii. Dacă vrea să obţină asta, trebuie să îmbunătăţească şi calitatea instituţiilor sale. (...) Aşa că sectorul de sănătate este foarte important”, a spus ambasadorul.

Hans Klemm a lăudat eforturile ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în domeniul reformelor.

„Cred că actualul ministru, domnul Voiculescu, s-a dedicat unui program ambiţios de reforme. Guvernul Cioloş nu va avea suficient timp pentru a-l implementa, dar reforma este în mod evident necesară. Ajunge să ne referim la faptul că atât de mulţi tineri doctori instruiţi în România decid să nu practice în ţară, ci preferă la plece către alte ţări, inclusiv în SUA, cred că indică faptul că mai sunt multe de făcut pentru a reforma sectorul medical. Dacă ne uităm la indicatorii sistemului, România mai are un drum lung de făcut pentru a ajunge din urmă rezultatele din UE”, a afirmat Klemm.

Ambasadorul SUA a spus şi că s-a tratat într-o clinică privată din Bucureşti, unde standardele de îngrijire sunt peste cele medii din ţară, dar acest lucru arată şi că resursa umană este bine pregătită.

„Este o clinică privată şi cred că, datorită acestui fapt, e unul din cei mai buni furnizori de servicii chirurgicale din România şi probabil că este mult mai bună decât nivelul mediu de îngrijirea disponibil, dar acest lucru indică faptul că, în realitate, sistemul medical din România poate opera la standarde mondiale şi este doar o problemă să se asigure că gestionarea sistemului în întregul său, că stimulentele sunt potrivite pentru a asigura funcţionarea la acele standarde”, a explicat Hans Klemm.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite