În 2014, cererea pentru abonamente la cluburile sportive a crescut cu 12%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile sunt mai interesate să îşi facă abonament la cluburile de fitness FOTO Adevărul
Femeile sunt mai interesate să îşi facă abonament la cluburile de fitness FOTO Adevărul

În 2014, în România, numărul abonamentelor la cluburile sportive a crescut cu 12% faţă de anul precedent. Pentru 2015, procentul estimat de creştere este de 10 - 13%, datorat, printre altele, şi deschiderii unor noi cluburi moderne de fitness în marile oraşe ale ţării sau extinderea celor existente în afara Bucureştiului.

„Se constată că, din ce în ce mai mulţi anagajatori aleg să ofere abonamente la sală angajaţilor pentru a-i motiva şi a-i fideliza. Un procent de peste 30% dintre abonamentele 7card sunt oferite ca bonus salarial angajaţilor”, spune Andrei Creţu, cofondator al 7card.

La nivelul pietei de fitness din Romania, bugetul mediu lunar pentru un abonament la o sală de sport este de 170 lei, prin comparatie cu abonamentul 7card, care este cu aproximativ 35% mai mic, ajungând şi la 120 lei.

58% din abonamente sunt făcute de femei

Din totalul abonamentelor făcute, 58% sunt pentru femei. Peste 55% dintre abonaţi aleg intrările la clasele de fitness şi aerobic, 15% aleg activităţi speciale precum dans, escaladă, arte marţiale sau antrenamente multifuncţionale şi 30% dintre abonaţii 7card optează pentru sălile cu piscină.

Dintre programele de aerobic speciale la care participă abonaţii, cele mai cerute sunt: zumba, pilates, yoga şi tae bo.

„Se poate constata în 2014 o cerere crescută pentru cluburile sportive care oferă posibilitatea practicării tenisului, squash-ului, escladei. Un mare accent se pune pe antrenamentele multifuncţionale”, a spus şi Iulian Cîrciumaru, cofondator 7card.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite