3400 de locuri de muncă pentru absolvenţii de studii superioare la Târgul Angajatori de Top. La eveniment vor participa şi companii din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.400 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţia tinerilor absolvenţi de studii superioare în cadrul tâgului de joburi Angajatori de Top, care se va desfăşura în Bucureşti în perioada 4 - 5 aprilie. Domeniile în care sunt scoase slujbe la bătaie sunt din IT, servicii clienţi şi financiar-bancar, iar angajatorii caută oameni atât pentru companii din Capitală, cât şi din alte judeţe sau chiar din străinătate.

Potrivit organizatorilor, evenimentul din această primăvară va fi cel mai mare de până acum. 

„Este cea mai mare ediţie Angajatori de Top din ultimii cinci ani, dimensiunea fiind dată atât de numărul de companii participante cât şi de planurile mari de recrutare anunţate de angajatori pentru următoarea perioadă. Faţă de ediţiile anterioare, am observat o diversificare a industriilor din care provin angajatorii, aproape toate domeniile fiind acoperite”, arată Adrian Stănescu, managerul de proiect. 

Concret, domeniile în care îşi pot găsi un loc de muncă tinerii absolvenţi de studii superioare în cadrul evenimentului, la care participă şi companii internaţionale, sunt următoarele: IT, client service, financiar-bancar, vânzări, telecomunicaţii, inginerie, marketing şi PR, resurse umane, logistică, producţie, administrativ, transpoturi, asigurări. 

În ceea ce priveşte locurile de muncă deschise de companiile participante, angajatorii caută candidaţi atât pentru Bucureşti (70%) cât şi pentru celelalte oraşe din ţară, cum ar fi Timişoara 8%, Iaşi 5%, Braşov 3%, Cluj-Napoca 2%, Sibiu 2%, Arad 1%. 

Joburi oferite de companii din străinătate 

Ca o noutate, anul acesta persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate au posibilitatea de a discuta direct cu angajatorii. Spre exemplu, ţări precum Franţa, Egipt, Olanda sau Irlanda caută forţă de muncă din România. Acestora li se cer cunoştinţe tehnice, dar şi abilităţi de comunicare şi cunoaşterea a cel puţin o limbă străină. 

În ceea ce priveşte locurile de muncă oferite, angajatorii prezenţi la eveniment au poziţii full-time, dar şi programe de pregătire la nivel internaţional. În plus, tinerii care vor trece pragul târgului de carieră Angajatori de Top din Bucureşti au şansa de a participa şi la ateliere de lucru şi conferinţe, ocazie cu care pot interacţiona cu angajatorii şi de a cunoaşte mai bine companiile pe care aceştia le reprezintă. 

Mai exact, companii precum Google, Oracle, IMB, Coca-Cola sau BCR vor avea astfel de workshopuri. 

Recomandările pentru absolvenţi 

Organizatorii le recomandă tinerilor interesaţi să participe la târgul de cariere să îşi reactualizeze CV-ul, dar şi să se asigure că au menţionat în document toate experienţele relevante pentru poziţiile la care aplică. De asemenea, aceştia ar trebui să adopte o ţinută business-casual, ca şi cum ar participa la un interviu. 

În plus, potrivit organizatorilor, la unele standuri participanţii la târg pot beneficia chiar şi de consiliere în carieră, cu privire la modul de prezentare a CV-ului. 

Accesul publicului va fi permis vineri şi sâmbăta, în intervalul 10:00 – 17:00, la Sala Palatului din Bucureşti.  

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Târgul Angajatori de top şi-a deschis porţile la Sala Palatului. Peste 90 de companii pun la bătaie locuri de muncă. Ce caută angajatorii

Peste 90 de companii participă la târgul de carieră Angajatori de Top, ediţia de toamnă, care are loc vineri şi sâmbătă (25-26 octombrie), la Sala Palatului din Bucureşti între orele 10:00-17:00. Domeniul cu cea mai mare căutare este IT&C şi, în general, toate companiile cer un minim de experienţă, însă cei mai mulţi vizitatori sunt tineri studenţi, în căutare de internship-uri.

Doar 25% din joburile oferite la târgul Angajatori de Top sunt pentru tineri

Peste 3.300 de locuri de muncă sunt puse la bătaie cu ocazia târgului de joburi Angajatori de Top. Deşi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, recunoaşte că inserţia tinerilor pe piaţa muncii este la un nivel scăzut, oferta pentru aceştia este una slabă. Doar 25% din locurile de muncă vacante sunt destinate celor ieşiţi de pe băncile facultăţilor, în timp ce 50% din joburi sunt pentru specialişti. Celălalt procent de 25% îi vizează pe manageri.

Peste 11.400 de locuri de muncă vacante la nivel naţional. În Bucureşti sunt disponibile peste 1.100

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) avea înregistrate, joi, peste 11.400 de locuri de muncă vacante, cu 767 mai multe decât cele anunţate miercuri. Cele mai multe posturi disponibile sunt în Bucureşti, respectiv peste 1.100.

Bursa locurilor de muncă, oraş cu oraş. Ce joburi se mai caută în România

Absolvenţii de studii superioare din aproape toată ţara au participat, astăzi, la Bursa Locurilor de Muncă, un eveniment organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Aproape 10.000 de joburi au fost puse la bătaie de 970 de agenţi economici.

Studiile universitare nu ajută la angajare. Meseriile tehnice sunt din nou la mare căutare pe piaţa muncii

Ediţia de toamnă a Bursei Locurilor de Muncă din Capitală a adus dezamăgire pe chipurile tinerilor absolvenţi de facultate, care şi-au pus speranţele în găsirea unui job. Pregătiţi cu CV-uri, tinerii au făcut un tur al meselor, dar şi-au dat seama că joburile oferite de agenţii economici fie nu corespundeau cerinţelor proprii, fie erau prost plătite. Dezamăgiţi au fost şi cei trecuţi de 40 de ani, aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite