Surse. Florin Georgescu, una dintre opţiunile PSD pentru funcţia de premier. Ce spune Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Georgescu
Florin Georgescu

Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu ar fi opţiunea PSD pentru funcţia de premier, au declarat pentru News.ro surse oficiale, care au precizat că acesta ar lua în calcul propunerea. Liderul PSD, Liviu Drganea, nici n-a confirmat, nici n-a infirmat. Potrivit hotnews.ro, Liviu Dragnea i-a propus, luni seara, lui Florin Georgescu functia de premier, insa acesta a refuzat.

Sursele citate au afirmat că această variantă ar urma să fie înaintată preşedintelui Klaus Iohannis de către liderii PSD, care vor merge miercuri la ora 11.00 la consultări la Cotroceni, alături de ALDE.

Întrebat, la Parlament, dacă Florin Georgescu este una dintre variantele PSD pentru funcţia de premier, Liviu Drganea a spus: „"Eu am văzut foarte multe guverne, diferă în funcţie de televiziune, dar candidatul pentru prim-ministru va fi propus de PSD, susţinut de ALDE. Dacă preşedintele va accepta propunerea noastră, Guvernul va fi făcut de PSD-ALDE, nu de presă“.  Întrebat dacă îşi menţine declaraţia că premierul propus va avea carnet PSD, Drganea a răspuns: „Da“.

Pe de altă parte, Hotnews.ro scrie că Liviu Dragnea i-a propus, luni seara, viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, functia de premier, insa acesta a refuzat deja propunerea.

Florin Georgescu are 63 de ani şi a fost membru al PDSR, fiind ministru al Finanţelor în Guvernul Văcăroiu, în perioada 1992-1996, iar apoi deputat PDSR în două legislaturi consecutive.

Începând cu 2004, el a fost prim-viceguvernator BNR, fiind suspendat din această funcţie pentru a fi vicepremier şi ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, în perioada 7 mai - 21 decembrioe 2012.

Florin Georgescu a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu în februarie 2007, odată cu întregul Consiliu de Administraţie al BNR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite