Zgonea spune că nu vede niciun impediment în construcţia unei moschei la Bucureşti: Toleranţa naşte toleranţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. FOTO Eduard Enea
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. FOTO Eduard Enea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a declarat, luni, că nu vede niciun impediment în construcţia unei moschei în Bucureşti, el amintind faptul că aceasta a fost o decizie a Guvernului României, iar ţara noastră ar trebui să păstreze aceeaşi relaţie, foarte bună, cu Turcia, adăugând că „toleranţa naşte toleranţă, iar intoleranţa naşte intoleranţă“.

„Este o decizie pe care a luat-o Guvernul României şi nimeni din Parlament, la momentul respectiv, nu a contestat-o. Vă reamintesc că sunt foarte mulţi parlamentari care sunt de origine musulmană şi sunt aleşi, am avut şi în Guvernul PSD o doamnă ministru care era din această comunitate. Nu văd niciun impediment“, a spus Zgonea.

El a precizat că România este, în acest moment, „o oază de stabilitate, pentru că a găsit o soluţie unică în Europa şi în această zonă a lumii de cooperare între religii“. 

Întrebat dacă ar trebui să există o îngrijorare în contextul atentatelor teroriste, dacă s-ar construi o astfel de moschee la Bucureşti, preşedintele Camerei a precizat că în România nu au fost probleme de acest gen şi nici nu crede că vor fi în viitor.

„Toleranţa naşte toleranţă, intoleranţa naşte intoleranţă, să nu uitaţi acest lucru. Eu aş fi deschis unui dialog constant între guverne şi să păstrăm aceeaşi relaţie pe care o avem cu Turcia, o relaţie foarte bună, care ne permite să avem o altfel de abordare aici. Uitaţi-vă la structura euro-atlantică, se bazează pe protecţie în flancul sud-estic pe trei state: Polonia, România şi Turcia. Această cooperare făcută la toate nivelurile şi în toate domeniile este un avantaj pe care România şi l-a construit. Nu trebuie să pierdem aceste avantaje strategice pe care le avem“, a menţionat preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că proiectul moscheii care urmează să fie construită în Bucureşti se afă în faza de obţinerii autorizaţiilor, şeful statului român anunţând că această chestiune e de „competenţa“ Primăriei.

„În timpul vizitei făcute la Bucureşti (în aprilie 2015 - n.r.), am discutat această chestiune cu domnul preşedinte Iohannis. În momentul de faţă, colegii noştri lucrează pentru a obţine autorizaţiile necesare. Avem şi un proiect definitivat, dar în momentul de faţă dorim să îl dezvoltăm“, spune Erdogan.

Preşedintele turc consideră că o astfel de moschee ar fi „expresia cea mai frumoasă a dialogului şi solidarităţii dintre cele două ţări“.

Citeşte şi:

Moscheea din Capitală a devenit temă electorală. „Doar dacă Ştefan cel Mare îmi dă dezlegare voi da autorizaţie de construcţie pentru moschee“

Candidaţii la Primăria Bucureştiului sunt împărţiţi: unii nici nu vor să audă de ridicarea unei moschei, iar alţii cer referendum, să decidă oamenii.

Reportaj. Congresul PMP, un eveniment cu fripturi, glume, mesaje unioniste şi atacuri politice

Congresul PMP pentru realegerea echipei de conducere s-a desfăşurat, duminică, la foc automat. În mai puţin de două ore s-au ţinut discursuri mobilizatoare, s-a votat echipa, Traian Băsescu a fost reconfirmat şef al partidului şi delegaţii PMP au fost trimişi acasă să pregătească alegerile locale sau să sărbătorească Paştele catolic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite