Zegrean spune că sunt atât de multe legi declarate neconstituţionale, încât ar trebui şterse şi făcute altele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale FOTO Mediafax
Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale FOTO Mediafax

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, joi, că numărul legilor declarate neconstituţionale şi care nu au fost puse în acord de Parlament sau de Guvern este foarte mare şi mai simplu ar fi ca acestea să fie "şterse" şi făcute altele.

"În primul rând este vorba despre Ordonanţa 55 (privind migraţia aleşilor locali - n.r.), în care am zis faceţi ceva, n-au făcut nimic nici până în ziua de astăzi şi multe altele. Ce vorbim noi anul acesta de legi, 14.000 de legi în vigoare, e greu să le mai corelezi. Ar trebui cred să o luăm de la capăt. Să le ştergem şi să facem altele", a spus Zegrean.

Preşedintele Curţii a adăugat, ironic, că instituţia pe care o conduce nu poate interveni mai mult decât pentru a atrage atenţia. "Trebuie schimbate cu bâta, ce altceva putem face?", a spus acesta.

Zegrean a făcut această declaraţie la sosirea la sediul CCR.

Numai în ceea ce priveşte Codul penal şi cel de procedură penală, Curtea Constituţională a admis peste 30 de decizii de neconstituţionalitate, după modificările făcute de Guvernul Ponta în 2014, referitoare la 43 de prevederi precum confiscarea extinsă, traficul de stupefiante, iar acum interceptările SRI, însă Parlamentul nu a intervenit pentru soluţionarea niciuneia dintre acestea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite