Viorica Dăncilă, din nou în Orient. Care sunt obiectivele premierului pentru vizitele din Qatar şi Oman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă se va afla în perioada 3-8 noiembrie într-o vizită oficială în Qatar şi Oman, având ca scop întărirea relaţiilor economice cu statele Consiliului de Cooperare al Golfului, potrivit unui comunicat emis de Guvern. Vizita în Oman va fi însă o premieră pentru diplomaţia română, Dăncilă urmând să inaugureze prima Ambasada a României în Sultanatul Oman.

"Turneul Primului Ministru în cele două state urmăreşte consolidarea, la cel mai înalt nivel guvernamental, a dialogului politic bilateral şi a cooperării economice şi sectoriale, interacţiunea pragmatică cu statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului reprezentând un obiectiv distinct de politică externă asumat prin Programul de Guvernare 2017-2020", se arată într-un comunicat de presă. 

Viorica Dăncilă se va întâlni în Oman cu "Alteţa sa Regală Sayyid Fahd bin Mahmoud al Said", dar şi cu vice-prim-ministrul Consiliului de Miniştri al Sultanatului Oman. Aceasta va mai participa la un Forum de afaceri unde vor fi prezenţi reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie, ai Autorităţii Zonei Economice Speciale Duqm, ai Autorităţii Publice pentru Promovarea Investiţiilor şi Dezvoltarea Exportului, "precum şi a 20 de companii omaneze de prestigiu, interesate de oportunităţile de afaceri din România". 

"Vizita oficială la Muscat reprezintă o dublă premieră în relaţiile bilaterale. Este primul contact între România şi Sultanatul Oman, la nivelul conducerii celor două Guverne, de la data stabilirii relaţiilor diplomatice între cele două state, la 1 mai 1974. De asemenea, programul vizitei include deschiderea oficială a Ambasadei României în Sultanatul Oman, în apropierea aniversării a 45 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte între cele două ţări, în 2019", a transmis Guvernul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite