Victor Ponta îşi dă arama pe faţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima declaraţie a lui Ponta, alăturată altora din ultimele luni, ne limpezeşte modul de gândire al premierului României. "De la 1 ianuarie 2015 Băsescu poate face nişte ani de închisoare, deoarece nu va mai fi preşedinte la acel moment".

De unde ştie magistratul Victor Ponta că Băsescu va face închisoare? Se ante pronunţa, ştie probele din dosare, cum îşi permite să emită sentinţe definitive, doar din închipuire? Şi e ditamai premierul României, nu un comentator oarecare, cu audienţă redusă.

E adevărat că şi Băsescu a declarat că Ponta e profund corupt. Dar de la o acuzaţie, până la condamnarea definitivă e drum lung. Urmărire penală, trimitere în judecată, judecarea pe fond, recursuri. Până la urmă judecătorii decid cine face şi cine nu face închisoare. Nu Victor Ponta.

Dar să alăturăm această declaraţie altora.

„Atunci când vom lua controlul politic la DNA”

„Dacă nu luăm preşedinţia, scapă cine poate”.

„După decembrie vom face dreptate lui Nicolescu şi celorlalţi”.

Ce este în capul lui Ponta?

Că după ce ajunge preşedinte, el sau un acolit al său, Tariceanu sau  alt individ santajabil şi care vrea să scape de justiţie, va putea să ordone justiţiei pe cine să aresteze şi ancheteze. Ca pe timpul în care ministrul justiţiei era Rodica Stanoiu.

Spunea şi Voiculescu, ameninţat de închisoare: „Până nu luăm şi justiţia, nu avem toată puterea”.

În acest context poate fi înţeleasă declaraţia sa că Băsescu va face nişte ani de puşcărie. La comanda sa, care se vede deja un dictator omnipotent, ce va dicta justiţiei deciziile pe care le va da, în cazul Băsescu, de exemplu.

Avem şi un exemplu recent.

Ponta, prin corpul său de control, l-a reclamat la DNA pe Funeriu, pentru contracte privind licenţele şi informatizarea şcolilor.

După reclamaţii repetate că DNA întârzie să se pronunţe, s-a aflat adevărul. DNA anchetează cea mai mare fraudă guvernamentală, începând din 2001, din timpul ministrului Andronescu, care a acordat contracte prin încredinţare directă furnizorilor de apratură şi licenţe IT. Nu s-a limitat, aşa cum dorea Ponta, la mandatul lui Funeriu.

Reclamaţia privind terenurile de la Nana.

Ponta ar fi vrut să se rezume la terenul achiziţionat de familia Băsescu, nu aşa cum s-a întâmplat, extinderea cercetărilor pe o perioadă întinsă de timp, când infracţiunile au fost comise de primari şi prefecţi PSD.

Iată cum Ponta deschide cutia Pandorei, şi în plasă cad membri de frunte ai PSD, DEŞI, Ponta viza doar persoane din opoziţie.

Asta vrea Ponta. Să fie anchetate de către parchete şi DNA doar  pesoanele pe care le indică dânsul, nu şi din propria clientelă şi anturaj.

Şi speră ca după decembrie 2014 lucrurile să se întâmple conform propriei viziuni asupra justiţiei.

„Nu mă dezic de Duicu, Prioteasa şi ceilalţi”, mai declară Ponta.

Dorinţele lui Ponta sunt posibil de îndeplinit. E suficient să numească la DNA, SRI, ANI, DIICOT, persoane obediente, care-şi datorează cariera şi banii PSD, de tipul lui Victor Ciorbea, şi direcţia pe care va merge justiţia va fi aceea pe care şi-o doreşte Ponta.

Anchetarea, judecarea şi condamnarea lui Băsescu şi a opozanţilor săi, a oamenilor din presa şi societatea civilă care l-au criticat şi contestat constant, toţi cei care i s-au opus vor fi deferiţi justiţiei, iar proprii  prieteni politici, cei care-i mănâncă din palmă banii bugetari, să fie protejaţi şi ocoliţi de justiţie.

Speranţa că nu se va întâmpla aşa rezultă din înţelepciunea la care vor ajunge alegătorii, care să priceapă ce vrea Ponta, din opoziţia internă  a elitelor intelectuale şi din presa liberă,  din poziţia oficialilor UE şi NATO, care nu accepta derapaje de la statul de drept.

Va trece Ponta cu cizmele peste toate aceste ziduri de apărare a statului de drept?

Vom vedea, de la clasa politică slabă speranţă că i se va opune, pentru ca PSD, USD, PNL, au tot interesul să-şi salveze penalii, din parlament sau din afară sa.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite